השוק

"התחזקות השקל תמשיך לשחק תפקיד מרכזי בהתמתנות האינפלציה"

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי בבית ההשקעות IBI: "האינפלציה בישראל ממשיכה להיות מהנמוכות בעולם, וצפויה לנוע סביב הרמות הנוכחיות בחודשים הקרובים. השפעת התחזקות השקל מתחילה לבוא לידי ביטוי"

איתמר כהן | 
כסף (צילום pexels)
מנתונים שפירסמה השבוע הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי מדד המחירים לצרכן ירד בנובמבר ב-0.1%, וכי שיעור האינפלציה בישראל ב-12 החודשים האחרונים הגיע ל-2.4%. זאת, לעומת מדד המחירים לצרכן בארה"ב שזינק בשנה האחרונה ב-6.8% - הגידול החד ביותר זה 39 שנה.
לדברי רפי גוזלן, הכלכלן הראשי בבית ההשקעות IBI: "מדד המחירים לצרכן בישראל הפתיע בנובמבר בשיעורו כלפי מטה זה חודש שני ברציפות. תמהיל המדד ממשיך להיות מושפע מהאינפלציה המיובאת (סחורות ושרשראות אספקה), אך השפעת התחזקות השקל מתחילה לבוא לידי ביטוי".
עוד מציין גוזלן כי "השפעות פתיחת המשק מתחילות להתפוגג, כך שחזרה לאינפלציה הנשענת יותר על ענפי השירותים תסמן גם התמתנות באינפלציה ב-2022. האינפלציה בישראל ממשיכה להיות מהנמוכות בעולם, וצפויה לנוע סביב הרמות הנוכחיות בחודשים הקרובים. אנו מצפים לעלייה של כ-1.5% בשנה הקרובה".
אתמול גם הודיע הבנק הפדרלי בארה"ב כי החליט להאיץ את קצב צמצום רכישות איגרות החוב ב-30 מיליארד דולר מדי חודש, לעומת התוכנית המקורית שלפיה קצב הצמצום יהיה בסך של 15 מיליארד דולר מדי חודש. בנוסף, רמז הבנק הפדרלי כי בשנה הבאה צפויות שלוש העלאות ריבית.
בנוגע לאינפלציה בארה"ב והשפעתה על האינפלציה בישראל, גוזלן מציין כי "ככל שהמדיניות המוניטרית בארה"ב תפעל באופן נחרץ יותר להורדת קצב האינפלציה, הדבר יבוא לידי ביטוי גם בירידה באינפלציה המיובאת לישראל - וזאת מעבר להשפעת הייסוף החד בשער החליפין שקל-סל, שעדיין לא באה לידי ביטוי במלואה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה