השוק
או.פי.סי פרעה חוב ועברה להפסד של 106 מיליון שקל
למרות המעבר החד פעמי להפסדים הרי שההכנסות של החברה עלו לכ-430 מיליון שקל וה-EBITDA הוכפל לרמה של 222 מיליון שקל; לאו.פי.סי יש כיום מיליארד שקל פנויים להשקעה מה שהופך אותה לגמישה באיתור וניצול הזדמנויות
או.פי.סי שבשליטת איש העסקים עידן עופר סיימה את הרבעון השלישי של השנה עם הכנסות של 430 מיליון שקל שמהווים עלייה של 7% לעומת ההכנסות ברבעון המקביל אשתקד. ה-EBITDA בנטרול הוצאות חד פעמיות הוכפל והסתכם ב-222 מיליון שקל בעיקר בשל העובדה שהסתיימו העבודות בתחנת הכוח חדרה ורכישת CPV.
גיורא אלמוגי, מנכ"ל או.פי.סי: "OPC נמצאת בחזית מהפיכת האנרגיה בישראל ובארה"ב, אשר מייצרת הזדמנויות צמיחה משמעותיות לחברה. בארה"ב עברנו את שלב המיון המוקדם במכרז לפיתוח פרויקט Offshore Wind מול חופי ניו יורק, הכולל 8 חטיבות קרקע בהספק צפוי של למעלה מ-6,000 מגה וואט.
"המכרז בניו יורק מבשר על תנופת פיתוח חסרת תקדים שהממשל האמריקאי מיעד לתחום. לאחרונה הודענו על רכישה של שני פרויקטים סולארים בארה"ב בשלבי פיתוח, בהיקף של כ-458 מגה ווואט. במקביל, CPV. כמו כן, אנחנו ממשיכים בהקמות הפרויקט הסולארי Maple Hill ופרויקט הגז Three Rivers, ובסה"כ למעלה כ-6,000 מגה פרוטפוליו בארה"ב.
"בישראל אנחנו מתקדמים בהקמה ובפיתוח של תחנות הכח צומת, שורק 2 ותחנות מבוזרות בחצרות צרכנים. השלמנו שני מהלכים מימוניים משמעותיים – גייסנו הון בהיקף כ-329 מיליון שקל באמצעות הנפקת זכויות, וגייסנו אג"ח בהיקף 851 מיליון שקל בחברת האם, אשר שימש לפרעון חוב יקר בתחנת רותם ולהגברת הגמישות הפיננסית בשנים הקרובות. מהלכים אלו יתמכו בהמשך התפתחותה של אופיסי בהתאם לאסטרטגיית החברה לצמיחה מואצת תוך גיוון הפורטפוליו.
"אנחנו מציגים ברבעון השלישי הכפלה של ה- EBITDA כתוצאה מאיחוד הפעילות בארה"ב וגידול בפעילות בישראל, כאשר השורה התחתונה הושפעה לשלילה בעיקר מהוצאה חד פעמית בגין עמלת פירעון מוקדם שביצענו עבור יתרת האשראי ברותם".
הרווח הגולמי של או.פי.סי ברבעון השלישי עלה בכ-57% לכ-124 מיליון שקל, לעומת כ-79 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול ברווח הגולמי מיוחס בעיקר לאיחוד תוצאות CPV, וגידול ברווח הגולמי המיוחס לישראל לאור השלמת העבודות בטורבינות הגז בחדרה.
הוצאות המימון, נטו עלו לכ-288 מיליון שקל, בהשוואה לכ-36 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עיקר הגידול נובע מהוצאה חד פעמית בגין עמלת פירעון מוקדם בסך של כ-244 מיליון שקל ברבעון לאור ביצוע פירעון מוקדם של מלוא יתרת האשראי הבלתי מסולקת של רותם שהושלמה באוקטובר 2021.
החברה רשמה ברבעון השלישי לשנת 2021 הפסד נקי של כ-106 מיליון שקל (הפסד של כ-90 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות של החברה), לעומת רווח נקי של כ-18 מיליון שקל (רווח של כ-10 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות) בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר ההפסד נובע מהוצאות המימון החד פעמיות, כאמור לעיל.
הרווח הנקי המתואם לרבעון, הכולל נטרול שווי הוגן של מכשירים פיננסיים נגזרים, עמלת פרעון מוקדם של רותם והטבת מס, הסתכם לכ-51 מיליון שקל, מתוכו כ-39 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות של החברה, לעומת כ-18 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, מתוכו כ-10 מיליון שקל יוחס לבעלי המניות של החברה.
הון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה, נכון לתום הרבעון השלישי של השנה עלה לכ-2.58 מיליארד שקל, לעומת כ-1.7 מיליארד שקל בסוף 2020. לחברה יש כיום מזומן זמין להשקעות של כמיליארד שקל, הכולל מסגרות אשראי לא מנוצלות של כ-600 מיליון שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה