השוק
נופר גייסה חצי מיליארד שקל, מי הפכו לבעלות עניין?
נופר אנרגיה השלימה הלילה הנפקה פרטית של מניות בהיקף כספי כולל של 555 מיליון שקל; מעבר למור, אלטשולר והפניקס, השתתפו בהנפקה מגדל, קרן ספרה וקרן חצבים
חברת האנרגיה המתחדשת נופר השלימה הלילה הנפקה פרטית של מניות בהיקף כספי כולל של 555 מיליון שקל. המשקיעים בהנפקה היו: אלטשולר שחם, בית ההשקעות מור, חברת הביטוח הפניקס, חברת הביטוח מגדל, קרן ספרה וקרן חצבים. לאחר ההנפקה הפרטית הפכו מור, אלטשולר והפניקס לבעלי עניין בחברה.
במקביל, סיכמו נופר ואלטשולר, על הקמת תאגיד משותף אשר ישקיע הון עצמי בפרויקטים אותם תיזום החברה בהיקף כספי של כ-530 מיליון שקל. בנוסף, החברה מדווחת על כניסה לפעילות משמעותית של ייזום, פיתוח, רכישה והקמה של פרויקטי PV ורוח בפולין ופרויקטי אגירה באנגליה.
התגיד המשותף של אלטשולר (38%) ונופר (62%) ישקיע ויחזיק בפרוייקטי אנרגיה מתחדשת בהיקף כספי של כ- 530 מיליון שקל, ויאפשר לחברה גמישות מימונית ושיפור של הפרמטרים הכלכליים.
העדכון המשמעותי הנוסף של נופר הוא, כאמור, הכניסה לפעילות בפולין והקמה של פרויקטים בהספק 1 ג'יגה ואט עם קבלן הקמה מקומי מוביל, וכולל רכישת זכויות בפורטפוליו פרויקטים בהספק של כ-185 מגה-ואט. באנגליה מנהלת נופרמו"מ מתקדם עם יזם מקומי באנגליה לטובת ייזום ורכישה של פרויקטי אגירה באמצעות סוללות בהספק של כ-500 מגה-ואט.
גלעד אלטשולר, מנכ"ל משותף, מייסד ובעלים משותף "אני מברך על כניסתנו כבעל עניין משמעותי ב"נופר אנרגיה" ועל הקמת השותפות החדשה. בחרנו ב"נופר אנרגיה" לאחר בחינה מדוקדקת וארוכה של השוק ושל החברה. התרשמנו מהנהלת החברה, היכולות היזמיות והמודל העסקי הייחודי אשר מייצר ערכים נוספים ותשואות גבוהות.
נדב טנא, מנכ"ל נופר אנרגיה "מדובר בהבעת אמון משמעותית בחברה ובפעילותה ובקפיצת מדרגה אשר תסייע ליישום אסטרטגית הצמיחה המהירה בשווקים המאופיינים ברווחיות גבוהה, תוך התבססות על יכולות הצמיחה המתמשכת של שותפויות הייזום ופלטפורמות הצמיחה השונות אשר בבעלותנו. אני מודה למשקיעים, מברך על השותפות החדשה ומבטיח שנעשה כל שביכולתנו על-מנת להצדיק את האמון".
נזכיר כי מהדוחות הכספיים של נופר עולה היקף הפרויקטים המחוברים צמח ל-184 מגה-ואט, גידול של 236% ביחס למועד התשקיף (אשר מתבסס על דוחות 06/2020). היקף הפרויקטים המצויים בהקמה זינק לכ-828 מגה-ואט, צמיחה של 264% בהשוואה למועד התשקיף. החברה צפויה לחבר לרשת החשמל עד סוף 2022 פרויקטים בהספק 1 ג'יגה-ואט בחמש מדינות שונות בתעריף ממוצע גבוה של כ-31 אגורות לקוט"ש וההכנסות השנתיות הכוללות הצפויות ממכירת חשמל לאחר השלמת חיבור הפרויקטים שבהקמה עד סוף שנת 2022 הן כ-553 מיליון שקל.
הכנסות החברה במחצית הראשונה צמחו לכ- 169 מיליון שקל, לעומת כ- 65.7 מיליון שקל במחצית המקבילה בשנת 2020. הרווח הגולמי עלה לכ- 18.2 מיליון שקל והרווח הנקי גדל לכ-5.3 מיליון שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה