השוק

מזנקת ב-20%: המניה המפתיעה מטריפה את המשקיעים בוול סטריט

המניה התרסקה ב-41% בשנה האחרונה ושווי החברה נמחק כמעט לגמרי – אבל תוצאות הרבעון האחרון ותוכנית מהפך מבוססת בינה מלאכותית הציתו מחדש את העניין של המשקיעים. האם מדובר בנקודת כניסה נדירה, או בהבזק חולף לפני גל ירידות נוסף?
רוי שיינמן | 
וול סטריט (צילום shutterstock)
מניית באמבל מזנקת ביותר מ-20% במסחר המוקדם, לאחר שהחברה פרסמה תוצאות רבעון רביעי שהפתיעו לטובה - ויחד איתן, תוכנית שאפתנית לשדרוג מקיף של האפליקציה. עבור המשקיעים שראו את המניה נחתכת ביותר מ-40% בשנה האחרונה, הדוחות סיפקו מרווח נשימה משמעותי.
ההכנסות ברבעון הרביעי עמדו על 224 מיליון דולר, מעט מעל תחזיות האנליסטים שהצביעו על 221 מיליון. אבל כדי לשמור על פרופורציות: זו עדיין ירידה של 14% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מספר המשתמשים המשלמים ירד בצורה חדה - כ-20% - ועמד על 3.3 מיליון בלבד.
הנתון המעניין יותר מבחינה עסקית הוא דווקא ההוצאה לגולש: המשתמשים שנשארו מוציאים יותר כסף - ההכנסה הממוצעת למשתמש משלם עלתה ל-22.2 דולר. זה לא מציל את השורה העליונה, אבל זה מעיד שהבסיס הנאמן של החברה עדיין מחויב.
הפסד נקי של מעל 600 מיליון דולר נשמע מפחיד - אבל רובו הגדול מקורו בהפרשות חשבונאיות שאינן תזרימיות. ה-EBITDA המתואם, שמשקף יותר את הפעילות השוטפת, עמד על 71 מיליון דולר ונשמר יציב.
המנכ"לית וויטני וולף הרד הציגה את מה שהחברה מכנה "Bumble 2.0" - גרסה משודרגת שמנסה לשבור את דפוס הדפדוף מצד לצד שמאפיין אפליקציות היכרויות. במקום הרצף האינסופי של תמונות, האפליקציה תעבור למבנה פרופיל אחר שמאפשר עומק רב יותר. בנוסף, החברה תשיק עוזר דייטינג מבוסס בינה מלאכותית - "Bee" - שאמור לשפר התאמות ולעודד שיחות אמיתיות.
האנליסטים בג'יי פי מורגן שדרגו את המלצתם מ"ביצועי חסר" ל"נייטרלי", ונימקו: "באמבל עברה משלב ההתכווצות לצמיחה מהר יותר ממה שציפינו". אמנם זו לא המלצת קנייה נלהבת, אבל השינוי כשלעצמו מדבר על שיפור בסנטימנט.
כיום נסחרת באמבל בשווי של כ-451 מיליון דולר. מכפיל הרווח העתידי עומד על כ-4 בלבד, לעומת 11 אצל מתחרתה Match Group, שמחזיקה בטינדר ובאו קיי קיופיד. מי שמחפש חשיפה לסקטור הדייטינג יכול לטעון שהמחיר זול היסטורית - אבל הירידות של השנה האחרונה מזכירות שמניות זולות יכולות להמשיך ולהיות זולות תקופה ארוכה.
הרבעון הראשון של 2026 צפוי להיות חלש - הכנסות בין 209 ל-213 מיליון דולר. הזרז האמיתי, אם יגיע, יהיה השקת Bumble 2.0 ברבעון השני.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה