השוק
אל על מפנקת את בעלי המניות: תחלק דיבידנד אחרי שנים?
אחרי שנים, חברת התעופה הבינלאומית והגדולה בישראל, רוצה לפנק שוב את המשקיעים ולחלק להם דיבידנדים עבור התוצאות הטובות שהושגו בדו"חות הרבעון: "החברה מנהלת משא ומתן עם המדינה בנוגע להסכמים שנחתמו מולה בשנים 2021-2022, לרבות צמצום התחייבויות החברה שנקבעו בהסכמים אלה"
חברת אל על מסרה: "כפי שדיווחה אל על לבורסה ב-30.12.24 החברה מנהלת משא ומתן עם המדינה בנוגע להסכמים שנחתמו מולה בשנים 2021-2022, לרבות צמצום התחייבויות החברה שנקבעו בהסכמים אלה".
המשמעות היא שאחרי שנים, חברת התעופה הבינלאומית והגדולה בישראל, רוצה לפנק שוב את המשקיעים ולחלק להם דיבידנדים עבור התוצאות הטובות שהושגו בדו"חות הרבעון.
מוקדם יותר היום (שני) דווח כי רוזנברג, בנו של איש העסקים המוכר קני רוזנברג, מימש 14.3 מיליון כתבי אופציות למניות החברה, מהלך שהניב לו רווח מרשים של כ-90 מיליון שקל, כך על פי פרסום של גלובס.
המימוש מהווה רק 10% מסך האופציות שהיו ברשותו של רוזנברג ערב העסקה - על כ-140 מיליון כתבי אופציות. המשמעות המרתקת של עסקה זו היא שרוזנברג עדיין מחזיק ברווח פוטנציאלי עצום של כמעט 800 מיליון שקל "על הנייר" כפי שהוגדר, המגולם באופציות שטרם מומשו. עובדה זו מדגישה את היקף ההזדמנות הכלכלית העומדת בפני רוזנברג, ומעידה על האמון שהוא רוחש בפוטנציאל הצמיחה העתידי של החברה.
כזכור, רק השבוע הוחלט על פי הודעת אל על לבורסה, המנכ"לית דינה בן טל גננסיה תזכה למענק מיוחד של כחצי מיליון שקל בלבד וזאת במקום אופציות בהיקף של 10.5 מיליון שקל, לצד שדרוג של 25% בשכר החודשי, עקב החלטה שלקחו בעלי המניות.
בהודעה נמסר שאספת בעלי המניות אשר נדחתה כבר בשני מקרים, תתכנס ב-26.1, על מנת לאשר את התשלום של המענק המיוחד לשנת 2024 למנכ"לית החברה, בסך של 4 חודשי שכר, כאשר היא מרוויחה כ-120 אלף שקל בחודש, דהיינו 480 אלף שקל בסך הכל.
כזכור, ענקית התעופה הישראלית, אל על, דחתה בתחילת השבוע זו הפעם השנייה את אסיפת בעלי המניות, לאחר שהבינו בשלבי השיחות כי המוסדיים (רוב מניות המיעוט) לא הסכימו להצעה לעדכון השכר והתגמול ההוני למנכ"לית דינה בן טל גננסיה והיו"ר עמיקם בן צבי.
ההחלטה העלתה תמיהה, לאור הזינוק חסר הפרופורציות של חברת התעופה בשנים האחרונות, כאשר רק ברבעון האחרון הציגה זינוק בהכנסות למה שנחשב הרבעון הטוב ביותר בתולדות החברה, מעמדה של אל על רק התחזק בשנה האחרונה בשורה של מהלכים תדמיתיים ושיווקיים נכונים, מחיבור לישראליות וזיקה ישירה לצרכי המלחמה, ועד מעשים פיזיים של חילוץ ישראלים, תעדוף, ואפילו המהלך האחרון לטובת הקטר במשק ההייטק עם שריון 100 מושבים לאנשי העסקים.
עוד ב-
עדכון השכר שהתבקש למנכ"לית אל על, היה מ-120 אלף שקל לחודש ל-150 אלף שקל וכן תגמול הוני - שהינו העיקר - בשווי של מיליוני שקלים. מעבר לכך גם נמצא סעיף של 4 משכורות של מענק על שנת 2024, שהייתה שנה מורכבת ומאתגרת (המענק החד-פעמי אמור להיות מוענק גם לסמנכ"לים שאמורים לקבל אפילו יותר: שישה חודשי משכורת).
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.בזמנים רגילים עם תחרות אין לאל על סיכוי (ל"ת)יוס 01/2025/21הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1."ולא עבור הנוסעים"תומר 01/2025/20הגב לתגובה זו0 0כאילו אנשי המילואים ומשלחות ואוהדים הם לא נוסעים שקיבלו כרטיסים בחינם... כשלחברה יש עוד חוב של כמה מאות שקלים....סגור