דיגיטל וטק

"אפליקציות ומשתמשים מייצרים נפח אדיר של נתונים, נדרשים פתרונות"

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח. תרומת הקוד מכפילה את יחס דחיסת הפרוטוקול ומצמצמת את עלויות רוחב הפס בפרויקטי טלמטריה ו-AI. "המטרה שלנו הייתה לעבוד בתוך הקהילה כדי לעזור לארגונים למקסם את הנראות מבלי להגדיל את ההוצאות"
מערכת ice | 
ארז הסה, מנהל לקוחות חדשים ב-F5 ישראל (צילום יחצ)
חברת F5 מכריזה היום (חמישי) על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.
F5 יצרה שיתוף פעולה ייחודי עם ServiceNow בתחום הפיתוח ותרמה כ-40,000 שורות קוד להכפלת יכולות הדחיסה של OpenTelemetry Protocol. חידוש זה מצמצם בחצי עלויות ייצוא נתונים מהדאטה סנטר, מעננים וממיקומי קצה לפלטפורמת טלמטריה, בהתאם לעומס העבודה של הנתונים. זהי בשורה משמעותית, שכן מפתח תוכנה מייצר בין 10,000 ל-25,000 שורות קוד בכל שנה, כאשר פרויקט קוד פתוח ממוצע כולל כ-35,000 שורות קוד.
ארז הסה, מנהל לקוחות חדשים ב-F5 ישראל אמר כי: "אופטימיזציה של איסוף, הטמעה וניתוח נתוני טלמטריה מאפשרת לקבל תובנות חכמות ואוטומטיות ביעילות, גם כאשר תנאי מערכות המידע משתנים. לדוגמה, טלמטריה יכולה לסייע לצוותי אבטחה לזהות ולמנוע הונאה ופעילויות זדוניות אחרות על ידי השוואת אופן ההתחברות ומאפייני התנהגות המשתמשים והאפליקציות מול דפוסי התנהגות טיפוסיים. לקוחות שמייצאים נתוני טלמטריה כאלה מעננים ציבוריים למערכת אגרגציה יוכלו לצמצם ב-50% את העלויות המיוחסות לתעבורת טלמטריה".
 
"פתרונות רשת, אפליקציות ומשתמשים מודרניים מייצרים נפח אדיר של נתונים במהלך פעולות יומיומיות, דבר שהופך את שיעורי הדחיסה לקריטיים לצורך מינוף הטלמטריה בצורה חסכונית", אמר לורן קווירל, ראש הפרויקט ומהנדס בכיר ב-F5. "ארגונים מותאמים כיום יותר טכנולוגית ללכידה וניתוח נתונים לעומת עמיתיהם ההיסטוריים, אך קיימים עדיין אתגרים סביב תעבורה יעילה, ריכוזיות וסטנדרטיזציה, וזו הסיבה ש-F5 השקיעה בפרויקט OpenTelemetry. שילוב OpenTelemetry בכל הפורטפוליו של F5 והמשך השתתפותה במאמצי קוד פתוח עם ארגונים כמו ServiceNow, מאפשרים לאפליקציות יכולת הסתגלות גבוהה יותר לשינויים בסביבת ההרצה שלהן, וזאת באמצעות הערכת ביצועים, יעילות גבוהה יותר ויכולות פורנזיות משופרות, תוך שמירת עלויות מינימליות".
 
חברת F5 החלה בניסיונות לייעל אף יותר את פרוטוקול OpenTelemetry בקונטקסט של Apache Arrow כדי להגדיל משמעותית את מהירות העיבוד ולצמצם את עלויות רוחב הפס, והמשיכה בשיתוף פעולה עם ServiceNow Cloud Observability כדי להציג את OpenTelemetry Arrow Project ולספק הנחיות ליישום הטכנולוגיה. Apache Arrow היא טכנולוגיית קוד פתוח המשפרת ביג דאטה, אנליטיקס ולמידת מכונה, כדי לספק סטנדרט של ייצוג נתונים מובנים ומובנים-למחצה בפורמט שמאפשר לבצע פעולות ולקדם יכולות טלמטריה מתקדמות.
 
בארגונים רבים, העברה ועיבוד נתונים מסוג זה ביעילות נושאים בעלויות ניכרות בפייפליין הטלמטריה. סטנדרטיזציה של טלמטריה היא קריטית מכיוון שנראות וניתוח מבוסס AI דורשים קליטה אחידה של data points מסביבת מערכות המידע. שיפורים בפרוטוקול לצד פיתוח ושכלול סטנדרטים בתוך קהילת קוד פתוח, מספקים אקוסיסטם חזק של פרויקטים ותשתית פתרונות, הנדרשים לבניית יכולות מותאמות לארגונים ולמשתמשים. גישה זו גם מעניקה ללקוחות F5 נראות מוגברת של הגורמים המידיים המשפיעים על האפליקציות שלהם, ומאפשרת לצוותי מערכות המידע לבצע השקעות אסטרטגיות לאורך זמן.
"כש-Lightstep הייתה שותפה להקמת פרויקט OpenTelemetry, המטרה שלנו הייתה לעבוד בתוך קהילת הקוד הפתוח כדי לעזור לארגונים למקסם את הנראות מבלי להגדיל את ההוצאות", אמר דניאל "ספון" ספונהאוור, ארכיטקט ראשי ב-ServiceNow Cloud Observability, לשעבר Lightstep. "העבודה עם F5 מאפשרת לנו להמשיך לבצע מה שארגונים צריכים - היכולת להעביר יותר נתונים בעלות נמוכה יותר".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה