דיגיטל וטק
החברה שרוצה לרתום את ה-AI להבאת ילדים לעולם
סטארט אפ AIVF, שהוקמה על ידי חוקרת הפוריות דניאל גלבוע ופרופ' דניאל זיידמן, עוזרת באמצעות בינה מלאכותית לאתר את עוברים שנחשבים לבעלי הסיכוי הגדול ביותר להתפתח בהריון
לאחר שסייעה למאות נשים להיכנס להריון כחלק מתפקידה כחוקרת פוריות ואמבריולוגית באסותא, רצה דניאל גלבוע למצוא דרך יעילה יותר לעזור להן. מאותו רצון קם הסטארט אפ AIVF, שממנף יכולות בינה מלאכותית להעצמת היכולות של מרפאות לטיפולי פוריות וסיוע לזוגות שמבקשים להביא ילדים לעולם.
דניאלה גלבוע מחזיקה בתואר ראשון בביולוגיה מאוניברסיטת בר-אילן ובתואר שני באפידמיולוגיה וביוסטטיסטיקה מאוניברסיטת תל-אביב. היא עבדה כ-15 שנים כביו-סטטיסטיקאית ואמבריולוגית במרפאות הפוריות של אסותא. ב-2018 ייסדה את AIVF יחד עם פרופ' דניאל זיידמן ושימשה בה תחילה כמדענית הראשית ומאז 2019 כמנכ"לית.
AIVF רותם את יכולות הבינה המלאכותית בשלב בחירת העוברים כדי לאתר את אלו שנחשבים לבעלי הסיכוי הגדול ביותר להתפתח בהריון. "המטרה היא שבתוך טיפול אחד או שניים יהיה הריון. זו הנגשה של IVF וזו בשורה אדירה לזוגות שנמצאים בתהליך קשה", אמרה גלבוע בראיון עבר ל-tech12. לדבריה עבודתה במעבדות להפריה חוץ גופית חשפה אותה לחוסר היעילות של המערכת הרפואית ושל המדע המודרני בסיוע לנשים להיכנס להריון בעזרת טכניקות הטיפולת הקיימות.
"רוב הקריירה שלי היתה במעבדות להפריה חוץ גופית בבתי חולים", סיפרה. "האחרון היה אסותא, שנחשבת לאחת מיחידת ה-IVF הגדולות בארץ, ומבחינת היקף הפעילות היא אחת הגדולות בעולם. ישראל נחשבת מעצמה בתחום הזה ולכן מבחינתי האישית, הטכנולוגיה הבאה שתפרוץ את הדרך חייבת לצאת מישראל".
עוד ב-
אם תצליח, גלבוע תשפיע על אחת הבעיות הגדולות בעולם הרפואה. בינתיים החברה גייסה סבב A של 25 מיליון דולר בהובלת קרן אינסייט.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה