דיגיטל וטק

בית המשפט בבריטניה בהחלטה שעתידה לשנות את שוק הפטנטים

בית המשפט העליון בלונדון התכנס על מנת לדון בנושא שיכול לשנות את הכלכלה הבריטית - האם מכונה או בינה מלאכותית יכולה לקבל קרדיט על פטנט?
מערכת ice | 
בינה מלאכותית (צילום shutterstock)
בית המשפט העליון בלונדון התכנס ב- 2 למארס על מנת לדון בזכויות קניין רוחני בעידן בו חלק גדול ממה שאנחנו רואים באינטרנט הוא תוצר של בינה מלאכותית. משרד הקניין הרוחני בבריטניה סירב להעניק לסטיבן תאלר פטנטים על שתי המצאות. הסיבה לדחייה הייתה כי ממציא הפטנט לא היה בן אנוש.
ממשלת בריטניה ביקשה בשנת 2021 המלצות על פטנטים שמעורבים בהם בינה מלאכותית. רוב המשיבים בסקר טענו כי בינה מלאכותית לא יצירתית מספיק על מנת להמציא משהו ללא התערבות של בני אדם.
החוק הבריטי נמצא כעת בערפול עם התקדמות הבינה המלאכותית ועם השאלה מי יכול להיות אחראי על פטנט. החוק הבריטי לפטנטים נחקק בשנת 1977. פטנטים מבוססים על הסכם חברתי לפיו ממציאים זוכים לעידוד להמציא מתוך הבנה שאם יחשפו את ההמצאה בפטנט, הם יקבלו זכויות מונופול למכור אותה ולהרוויח עליה.
במידה שבית המשפט העליון בבריטניה יחליט לפרש את החוק ויקבע כי ניתן לקבל מכונות כממציאים הקרקע מתחת להסכם החברתי המדובר עלולה להתערער ולהוביל לסדר חברתי חדש בגזרת היזמים ובגזרת הפטנטים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה