דיגיטל וטק

מיקרוסופט מביאה את הבינה המלאכותית ל-Word ול-Excel

מיקרוסופט הציגה את השלב הבא בקרב ענקיות הביג-דאטה על עתיד הבינה המלאכותית. מהם האופציות שיתאפשרו, ומה הוא הסיכון הגדול באמת שהם לוקחים?
מערכת ice | 
אקסל (צילום freepik)
הודות להתקדמות האחרונה בתחום הבינה המלאכותית, כלים חדשים כמו ChatGPT מאפשרים דברים שרק לפני רגע יכולנו רק לדמיין כמו לכתוב מאמרים ולענות על שאלות מידע מורכבות.
בעוד שהכלים הללו המונעים בינה מלאכותית השתפרו בהרבה ביצירת תגובות יצירתיות ולפעמים הומוריסטיות, לרוב הם כוללים מידע לא מדויק.
לדוגמה, בפברואר כאשר מיקרוסופט הציגה לראשונה את כלי הצ'אט שלה בינג, שנבנה באמצעות טכנולוגיית GPT-4 שנוצרה על ידי OpenAI הנתמכת על ידי מיקרוסופט, אנשים שמו לב שהכלי מספק תשובות שגויות במהלך הדגמה הקשורה לדוחות רווחים כספיים. כמו כלי שפת AI אחרים, גם של גוגל.
אולם הבעיות הללו עם העובדות לא האטו את מירוץ הבינה המלאכותית בין שתי ענקיות הטכנולוגיה. ביום שלישי הודיעה גוגל שהיא מביאה טכנולוגיית צ'אט מבוססת בינה מלאכותית ל-Gmail ול-Google Docs, ומאפשרת לה לעזור בחיבור אימיילים או מסמכים.
אתמול (חמישי) הגיע המענה של מיקרוסופט שהודיעה שהאפליקציות הפופולריות שלה כמו וורד ואקסל יגיעו בקרוב עם טכנולוגיה דמוית ChatGPT המכונה Copilot.
במסגרת ההכרזה הוצג ה-CoPilot ב-Meeting Recap, אשר פיתוחו הובל על ידי מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, באמצעותו יוכלו משתמשים להתעדכן על דברים חשובים שקרו במהלך פגישה – החלטות, משימות ועוד ולהפיק מהן תובנות בזמן אמת וגם לאחר שהסתיימה.
"למשל, במקרה של הצטרפות באיחור לפגישה, יוכל המוצר לסכם עבור המצטרף האחרון את הנאמר בה ולציין בפניו משימות או בקשות שהוכוונו אליו עד הנקודה בה הצטרף", מסביר בועז ספיר, מנהל קבוצת המוצר AI במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. "בנוסף, הפיתוח החדש, עוזר למשתתפי הפגישה להפוך אותה ליותר יעילה, על ידי זיהוי נושאים פתוחים והצפת דעות שונות שעלו בפגישה".

במצגת מקוונת על התכונות החדשות של Copilot, מנהלי מיקרוסופט העלו את נטיית התוכנה לייצר תגובות לא מדויקות, אך הציגו זאת כמשהו שיכול להיות דווקא שימושי. כל עוד אנשים מבינים שהתגובות של Copilot עשויות לא לדייק בעובדות, הם יכולים לערוך את אי הדיוקים ולשלוח מהר יותר את המיילים שלהם.
 
לדוגמה, אם אדם רוצה ליצור אימייל המאחל לבן משפחה יום הולדת שמח, Copilot עדיין יכול להיות מועיל גם אם הוא מציג את תאריך הלידה הלא נכון. לדעת מיקרוסופט, עצם העובדה שהכלי יצר טקסט חסכה לאדם זמן מה ולכן היא שימושית. אנשים רק צריכים לנקוט משנה זהירות ולוודא שהטקסט אינו מכיל שגיאות.
ייתכן שהחוקרים לא יסכימו.
אכן, כמה טכנולוגים כמו נואה ג'יאנסיראקוסה וגארי מרקוס הביעו חששות שאנשים עלולים לתת אמון רב מדי בבינה מלאכותית של ימינו, תוך שהם לוקחים ברצינות ייעוץ המגע ממקורות כמו ChatGPT כשהם שואלים שאלות על בריאות, פיננסים ונושאים אחרים בעלי סיכון גבוה.
"מעקות הבטיחות של ChatGPT מתחמקים בקלות על ידי אלה שרוצים להשתמש בהם לרעה וכפי שראינו בתחילת השבוע, כל מנועי החיפוש החדשים ממשיכים לבלבל", כתבו השניים במאמר דעה לאחרונה במגזין טיים. "אבל ברגע שנעבור את יריית הפתיחה, מה שבאמת יהיה חשוב זה אם מישהו מהשחקנים הגדולים יכול לבנות בינה מלאכותית שאנחנו יכולים לסמוך עליה באמת".
ההימור העסקי גבוה מכדי שמיקרוסופט תוכל להתעלם ממנו הוא האתגר עבור החברה לשלב את הטכנולוגיה הזו כך שהיא לא תיצור חוסר אמון של הציבור בתוכנה או תוביל לנזקים ליחסי הציבור שלה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה