דיגיטל וטק

החברה הישראלית שצה"ל מגייס למאמצי החילוץ בטורקיה

מכשיר ה-OLO של סייט דיאגנוסטיק הוא מכשיר רפואי ייעודי לביצוע ספירת דם מלאה, המספק רמת דיוק זהה לזו של בדיקות דם המבוצעות במעבדה מרכזית תוך כמה דקות מרגע ביצוע הבדיקה, ועל ידי שימוש ב-2 טיפות דם בלבד, הנלקחות מאצבע המטופל
מערכת ice | 
מכשיר OLO (צילום יח"צ Sight Diagnostics)
כאשר שלל גורמים ומדינות בעולם מתגייסים למאמצי החילוץ בטורקיה בעקבות רעידת האדמה הקטלנית בתחילת השבוע, פנה גורם בחיל הרפואה בצה"ל לחברה הישראלית סייט דיאגנוסטיק בבקשה להציב את מכשיר ה-OLO של החברה בבית חולים שדה שממוקם באזור האסון. פניה זו הגיעה בעקבות הכרות קודמת של כ-3 שנים עם המכשיר ופעילות החברה. אל בית החולים השדה בטורקיה נשלחו 2 מכשירים ומאות ערכות ייעודיות לבדיקות, כאשר כל ערכה משמשת לבדיקת דם אחת שמפוענחת על גבי המכשיר.
מכשיר ה-OLO של סייט דיאגנוסטיק הוא מכשיר רפואי ייעודי לביצוע ספירת דם מלאה, שניתן לשימוש גם מחוץ למעבדה מרכזית, בהתאם לתנאי השימוש. המכשיר מספק רמת דיוק זהה לזו של בדיקות דם המבוצעות במעבדה מרכזית תוך כעשר דקות מרגע ביצוע הבדיקה, ועל ידי שימוש ב-2 טיפות דם בלבד, הנלקחות מאצבע המטופל.
המכשיר מאושר לשימוש בארה"ב על ידי ה- FDA (במעבדות קליניות, לפי k clearance510) וכן באיחוד האירופי במעבדות קליניות ובנקודת הטיפול (Point of Care). מדובר במכשיר קומפקטי, בגודל של מדפסת שולחנית ביתית, וככזה, OLO מתאים לשימוש במגוון רחב של סביבות עבודה שאינן המעבדה המרכזית - חדרי מיון, חדרי לידה, מרפאות, מחלקות אונקולוגיות וכמו כן - גם בבית חולים שדה, שבו לא קיימת מעבדה מרכזית, ויש דרישה ממשית לאבחון מהיר ומדויק של מצב הדם של המטופל על מנת לקבל החלטה על המשך טיפול ופינוי.
באזורי אסון, כמו אלו שמתמודדת איתם כעת טורקיה, יש צורך ממשי באבחון מהיר ומדויק של מצבם הכללי של החולים, על מנת להעניק להם טיפול מהיר ולייצבם עוד בטרם קיימת היכולת להעבירם לבתי חולים. במקרים רבים, טיפול ראשוני זה בשטח, אזור האסון עצמו הוא זה שמאפשר להציל את חייהם.
ראשיתו של מתן טיפול מיטבי הוא אבחון מצב המטופל. מכשיר ה-OLO מספק ספירת דם מלאה של המטופל הכוללת 19 פרמטרים שונים, ובין היתר, מאפשר להעריך האם קיים דימום פנימי משמעותי שמחייב מתן מנת דם בדחיפות, האם ישנה אפשרות לקיומו של אלח דם, והאם ישנה אפשרות לפגיעה באיברים חיוניים. פענוח זריז שכזה עשוי להציל חיים ולחסוך משאבים רבים וכוח אדם שחסר כעת בשטח.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה