דיגיטל וטק

בדוק: השיטה ליצור את הסיסמאות הכי חזקות ברשת נחשפת

החודש הלאומי להגנה על ילדים ברשת: יוצרים יחד עם הילדים סיסמה חזקה, שתסייע להם לשמור על המידע האישי שלהם ושלכם ברשת ולהתגונן מפני הסיכונים השונים שאורבים להם
ג'ונאס ווקר | 
אבטחת מידע (צילום vecteezy)
בפברואר מציינים בישראל את החודש הלאומי להגנה על ילדים ברשת. לאינטרנט יש יתרונות רבים למבוגרים וילדים גם יחד – הוא מאפשר לנו ללמוד, לעשות קניות, לשחק, לשמור על קשר עם חברים ומשפחה ושלל פעילויות נוספות שמקלות על החיים שלנו. אך לצד זאת, האינטרנט גם טומן בחובו סיכונים רבים, במיוחד לילדים ונוער. ילדים מבלים שעות רבות באינטרנט וברשתות החברתיות ולא תמיד תחת פיקוח של מבוגר והם חשופים, בין היתר, גם לגניבה של המידע האישי שלהם. 
 
דוח בנושא חקירה של פרצות נתונים של Verizon לשנת 2022 חשף כי גניבה של מידע אישי הייתה אחראית לכ-50% ממתקפות הסייבר בשנת 2021, כשבראש רשימת סדר העדיפויות של ההאקרים נמצאות סיסמאות חלשות, המשמשות כנקודות תורפה קלות לניצול.
 
<
ברגע שההאקרים משתמשים בסיסמאות גנובות כדי לגשת לפרטים של ילדכם, ברוב המקרים הם יוצאים עם שלל יקר ערך הכולל נתונים אישיים כמו כתובת מגורים, פרטי חשבון הבנק שלכם או מידע אישי קריטי אחר. באמצעות הנתונים הללו, הם יכולים להוציא לפועל פעילויות זדוניות מגוונות כמו קבלת גישה לרשתות החברתיות של הילדים ובזבוז כספים בכרטיס האשראי של ההורים. לכן, חשוב מאוד להשתמש בסיסמאות חזקות ולשנות אותן בתדירות גבוהה. 
 
שמירה על הילדים שלנו ברשת מתחילה עם יצירה של סיסמה חזקה. עברו יחד עם הילדים שלכם על 4 הטיפים הפשוטים שלפניכם ותיצרו ביחד סיסמאות חזקות, שיסייעו להם לשמור על המידע האישי שלהם ושלכם ברשת ולהתגונן מפני הסיכונים השונים שאורבים להם:  
 
1. צרו סיסמה שלא תוכלו לשכוח, אך אחרים לא יצליחו לנחש אותה – בעוד שנראה שזה רעיון טוב להוסיף מספרים או תווים מיוחדים למילים ולביטויים נפוצים כדי לחזק את הסיסמה שלכם, התוקפים משתמשים במגוון שיטות כדי לפצח את הגישה הזאת. במתקפת מילון (Dictionary attack), למשל, התוקפים משתמשים ברשימה של מילים שכיחות כדי לקבל גישה לאפליקציות או אתרי אינטרנט בתקווה שאנשים משתמשים באותן מילים כסיסמאות שלהם. הם מוסיפים גם מספרים לפני או אחרי אותן מילים נפוצות  כדי לקחת בחשבון את האנשים שחושבים ששיטה זו תהפוך את הסיסמה שלהם לקשה יותר לניחוש. כדי להפוך את תהליך יצירת הסיסמה החזקה לפשוט יותר, השתמשו באמצעי עזר שיסייע לכם לזכור את הסיסמה, כמו האות השנייה בכל מילה במשפט שאתם מכירים או מילים משיר אהוב, אך לא פופולרי וערבבו אותן עם אותיות גדולות ותווים מיוחדים. 
 
2. הימנעו משימוש בשמות, מספרים או ביטויים ספציפיים בסיסמאות שלכם – השאירו מחוץ לסיסמאות כל פריט מידע זיהוי אישי – כולל שם בית הספר, קבוצת הספורט האהובה עליכם או השם של חיית המחמד שלכם. הימנעו משימוש בדברים הבאים בסיסמאות שלכם: ימי הולדת, מספרי טלפון, שמות – כולל שמות של סרטים, שיבוש פשוט של מילה נפוצה כמו P@$$w0rd. במקום זאת, השתמשו בשילוב של אותיות קטנות וגדולות, יחד עם מספרים ותווים וצרו סיסמה באורך 10 תווים לפחות. 
 
3. השתמשו בסיסמאות שונות עבור כל אחד מהחשבונות שלכם – כשהילדים שלכם משתמשים באותה הסיסמה עבור חשבונות רבים – כולל רשתות חברתיות, כך גוברת כמות המידע שההאקרים יכולים לגשת אליו במידה והם יגנבו את פרטי ההתחברות. נניח שאחד החשבונות ייפרץ ופרטי ההתחברות יפורסמו ברשת האפלה. במקרה כזה, פושעי הסייבר, אשר מודעים לתדירות הגבוהה של השימוש החוזר בסיסמאות, יתחילו להשתמש במידע שהשיגו גם עבור חשבונות אחרים עד שהם יפרצו לחשבונות שמשתמשים באותם הפרטים.  
 
4. התקינו עבור הילדים מנהל סיסמאות כדי ליצור סיסמאות ייחודיות, ארוכות, מורכבות וכאלו שניתן לשנות בקלות עבור כל החשבונות – מעקב אחר ההנחיות ליצירת סיסמה זוהי התחלה טובה לשיפור ההגנה על הילדים שלכם ברשת, אך קשה מאוד לעקוב אחר כל הסיסמאות הללו על ידי שימוש בדף נייר או גיליון אלקטרוני על אחד המכשירים שלכם או של הילדים (או פתק מתחת למקלדת שלכם). זה רק מוביל לצרות. במקום זאת, תשקלו להשתמש במנהל סיסמאות כאפשרות בטוחה יותר. מנהל סיסמאות יכול ליצור סיסמאות ייחודיות עבור כל אחד מהחשבונות המקוונים של הילדים שלהם, להצפין את הסיסמאות הללו ולאחסן אותן בכספת מקומית או מבוססת-ענן. מנהלי סיסמאות מוודאים שהילדים שלכם עושים שימוש בסיסמאות החזקות ביותר שניתן, כיוון שצריך לשנן ולזכור סיסמה אחת בלבד כדי לגשת לכספת הסיסמאות.  
 
העלאת המודעות לסיכוני אבטחת סייבר ולדרכי הפעולה של התוקפים חשובה יותר מתמיד בקרב הילדים ובני הנוער כיום, עם השימוש הגובר ברשת האינטרנט. שימוש בסיסמאות חזקות ושינוי תדיר שלהן הוא חלק מהותי בהגנה על הביטחון ועל המידע האישי שלהם ושל כל המשפחה. 
 
הכותב הוא אסטרטג אבטחה ב-FortiGuard Labs, גוף המחקר של חברת אבטחת הסייבר Fortinet
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה