דיגיטל וטק
האפליקציה שמושכת את עריקי ענקיות הטכנולוגיה
המתחרה של וואטסאפ וטלגרם הודיעה על מינוי נשיאה, שבדומה למייסד האפליקציה והמשקיע המרכזי שלה, שהגיעו מטוויטר ומוואטסאפ, התפטרה גם היא מענקית טכנולוגיה - גוגל
סיגנל, המתחרה הקטנה והחתרנית של וואטסאפ וטלגרם, הודיעה אתמול (שלישי) על מינוי חדש בחברה הקטנה: נשיאה. ההודעה נכתבה בבלוג החברה על ידי הנשיאה החדשה עצמה, מרדית' וויטאקר.
וויטאקר ציינה כי היא עובדת בתעשיית הטכנולוגיה כבר 17 שנה, והיתה בין מקימי חטיבת "המחקר הפתוח" בגוגל. עם זאת, במחצית השנייה של העשור הקודם היא הפכה למוחה מרכזית נגד החברה – ראשית כאשר ניסחה עצומה נגד הסכם בין גוגל לפנטגון במסגרתו היתה החברה אמורה לפתח תוכנת ראייה ממוחשבת חדשה לרחפנים של גופי הביטחון האמריקאים, ופעם נוספת כאשר ארגנה שביתת מחאה נגד מה שהגדירה ככשליה של גוגל בהתמודדות עם טענות על הטרדות מיניות. מרכז המחאה היה תשלום פיצויים לאנדי רובין, מייסד אנדרואיד, מערכת ההפעלה שהפכה לנפוצה ביותר למכשירים ניידים, לאחר שהורחק מהחברה בעקבות שורת תלונות על הטרדות.
וויטאקר אמרה לוושינגטון פוסט כי היא תתמקד באסטרטגיה, תקשורת (כלומר יחסי ציבור) ומדיניות, ובעיקר במאמציה של האפליצקיה להגיע למצב שבו היא תוכל לממן את פעילותה באופן שוטף. האפליקציה, שהוקמה ב-2014, פועלת כיום בעיקר בזכות השקעה בסך 50 מיליון דולר שביצע בה בראיין אקטון, מייסד וואטסאפ, ב-2018.
אקטון השקיע בסיגנל והצטרף לדירקטוריון שלה לאחר שהתפטר בזעם מפייסבוק, בעקבות הפרת התחייבויותיה למשתמשי וואטסאפ בכל הנוגע לשמירת פעילותה עצמאית מפייסבוק ומסנג'ר. הוא הצטרף למייסד האפליקציה, מוקסי מרלינספייק (שנולד בשם מת'יו רוזנפלד), שהקים את האפליקציה לאחר שהתפטר מתפקיד האחראי על האבטחה בטוויטר. ב-2020, הצטרפה אליהם וויטאקר, שנה לאחר שהתפטרה מגוגל, וכעת שלושת פורשי ענקיות הטכנולוגיה מנהלים למעשה יחד את אפליקציית התקשורת, שלפי נתוני Sensor Tower הורדה עד היום 141 מיליון פעמים. זאת לעומת וואטסאפ, שעברה את 2 המיליארדים ב-2019, וטלגרם, שחצתה את רף המיליארד בשנה שעברה.
כיום, מנסה סיגנל להגיע לאיזון על ידי עידוד תרומות מהמשתמשים. המשתמשים יכולים לתרום באופן חד-פעמי או חודשי, כאשר תגים שונים מוענקים למי שתורמים סכומים קבועים של 5, 10 או 20 דולר לחודש.
עוד ב-
סיגנל נחשבת לבטוחה יותר מהמתחרות, וואטסאפ וטלגרם – הראשונה משום שהיא אמנם משתמשת בפרוטוקול של סיגנל עצמה להצפנת ההודעות, אך שומרת מידע רב אודות המשתמשים לשימוש חברת האם מטא, והשנייה כלל לא מצפינה את ההודעות כברירת מחדל. עם זאת, גם היא הואשמה בפגיעה במשתמשים משום שהיא דורשת הרשמה באמצעות מספר טלפון – מה שפתח פתח עבור ממשלות לדעת מי משתמש בה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה