דיגיטל וטק

חברות ההייטק שעשו את 2024: העסקאות, ההישגים וההחלטות הנועזות

מ-Wiz שדחתה הצעת ענק מגוגל ועד Eon שהפכה ליוניקורן תוך פחות משנה – חמש החברות שכבשו את הכותרות ושברו שיאים בתעשיית ההייטק השנה. איך הן הצליחו להוביל בגדול?
רפאל בן זקרי | 
הייטק ישראלי 2024 (צילום shutterstock)
2024 מתקרבת לסיומה, וזהו זמן מצוין להביט לאחור על הישגי תעשיית ההייטק הישראלית, גם על רקע האתגרים המשמעותיים שליוו את השנה, כולל מלחמה ממושכת ומשברים גלובליים.
למרות הקשיים, ההייטק הישראלי הצליח לשבור שיאים עם עסקאות מכירה של סטארטאפים בסך כולל של 10.5 מיליארד דולר, הפכה 2024 לשנה המצליחה ביותר בתולדות התעשייה בתחום המיזוגים והרכישות. בין שלל ההישגים של מגוון החברות הישראליות, בלטו במיוחד מספר הישגים של חברות ישראליות שכבשו את הכותרות.
Wiz אומרת לא לגוגל ומגייסת בענק
חברת הסייבר Wiz דחתה הצעת רכישה מגוגל בשווי 23 מיליארד דולר. המנכ"ל והמייסד, אסף רפפורט, ציין כי ההחלטה נבעה מהרצון להמשיך בצמיחה עצמאית ולהתמקד בהנפקה ציבורית. בנוסף, הוא הדגיש שהחזון של Wiz כולל התרחבות גלובלית ופיתוח טכנולוגיות חדשניות שיאפשרו לה להוביל את תחום אבטחת הענן לטווח הארוך, ללא תלות בתאגיד גדול. עוד הישג של Wiz השנה היה גיוס סכום אסטרונומי של מיליארד דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר. מדובר בגיוס הגדול ביותר בתולדות ההייטק הישראלי, המשקף את האמון של המשקיעים בטכנולוגיה החדשנית ובחזון של החברה בתחום אבטחת הענן.
Run:ai נרכשת על ידי ענקית השבבים
חברת Run:ai, המתמחה באופטימיזציה של משאבי עיבוד בבינה מלאכותית, נרכשה על ידי ענקית השבבים אנבידיה בסכום של 700 מיליון דולר. העסקה נתקלה בעיכובים רגולטוריים, אך אושרה סופית השבוע, לאחר קבלת אישורים מהנציבות האירופית ומשרד המשפטים האמריקאי. הרכישה תאפשר את הטמעת הפתרונות של Run:ai בפלטפורמת המחשוב המואץ של אנבידיה, כך שהלקוחות יוכלו לנהל ולייעל את תשתיות ה-AI שלהם בצורה חכמה ויעילה יותר.
Eon הוקמה בתחילת 2024 והפכה מהר מאוד ליוניקורן
חברת Eon, שהוקמה רק בינואר 2024 ומתמחה בפתרונות גיבוי לענן, השלימה ארבעה סבבי גיוס הון תוך פחות משנה, בסכום כולל של כ-200 מיליון דולר. בסבב האחרון, בנובמבר 2024, גייסה החברה 70 מיליון דולר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר, ובכך הפכה ליוניקורן. בראיון לאייס, הסביר מוקדם יותר החודש רון קמחי, מייסד שותף וה-CTO של החברה כי הגיוסים אינם מטרה מבחינתם אלא אמצעי להגשמת החזון של Eon שהוא לאפשר גישה ישירה ומהירה לכל המידע המגובה מענן, ולהפוך את תהליך הגיבוי ושחזור המידע במקרה הצורך מתהליך מתהליך סבוך לתהליך אוטומטי ופשוט.
Own הישראלית נרכשת בעסקת ענק על ידי הענקית
חברת Own הישראלית, המתמחה בגיבוי ואבטחת נתונים בענן, נרכשה על ידי ענקית התוכנה האמריקאית סיילספורס בעסקה בשווי 1.9 מיליארד דולר במזומן. העסקה, שהוכרזה בספטמבר 2024 והושלמה בנובמבר, מהווה את הרכישה הגדולה ביותר של סיילספורס מאז קניית סלאק ב-2021. Own, שהוקמה ב-2015 על ידי אריאל ברקמן, אורי ינקילב, סם גוטמן וערן כהן, גייסה עד כה כ-500 מיליון דולר, והוערכה בשיאה ב-2021 בשווי של 3.3 מיליארד דולר. הפתרונות של Own מאפשרים ניהול, שמירה וגיבוי מידע בצורה מאובטחת, בעיקר עבור יישומים ופעילויות של סיילספורס.
PlayTika רוכשת את Superfly באקזיט פנים-ישראלי
חברת SuperPlay שמפתחת משחקי מובייל נרכשה על ידי חברת הגיימינג הישראלית פלייטיקה (Playtika), בעסקה בשווי 700 מיליון דולר, עם אפשרות לתמורה נוספת של עד 1.25 מיליארד דולר בכפוף לעמידה ביעדים פיננסיים בשלוש השנים הקרובות. החברה, שהוקמה בשנת 2019 על ידי גלעד אלמוג ואייל נצר, שניהם עובדי פלייטיקה לשעבר, יחד עם אלעד דרורי, התפרסמה בזכות משחקים מצליחים כמו Dice Dreams ו-Domino Dreams. שני המשחקים הללו הגיעו יחד לשיא של 1.7 מיליון משתמשים פעילים ביום באוגוסט 2024. העסקה מהווה תשואה משמעותית למשקיעי SuperPlay, בעוד שהיא מחזקת את מעמדה של פלייטיקה כמובילה בתחום משחקי המובייל, ומוסיפה לפורטפוליו שלה צוות מנוסה עם רקורד מוכח בהשקת משחקים מצליחים.
2024 תיזכר לא רק בזכות ההישגים הללו, אלא גם בזכות המסר הברור שהיא שולחת כי ההייטק הישראלי ממשיך להוות מקור השראה עולמי, גם בתנאים קשים במיוחד. השנה הזו הדגישה את הצלחתם של החברות והיזמים הישראלים להתמודד עם אתגרים מורכבים, ולהשיג תוצאות מרשימות בזירה הבינלאומית. כעת נותר רק לשמר את הקיים, תוך שאיפה להמשיך ולממש את הפוטנציאל האדיר הגלום בתעשייה המקומית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה