תרבות ופנאי

"הלמ"ס מונעת תיקון אי השוויון בחברה": זה המאמר שזכה בפרס

ד"ר סיגל נגר-רון, חברת הסגל הבכיר במכללה האקדמית "ספיר", זכתה בפרס ע"ש יהודה שנהב שהרבני לשנת 2023 על מאמרה "סטטיסטיקה לאומית, קטגוריזציה אתנית ומדידת אי-שוויון בישראל". במסגרת המאמר, חשפה כי הלמ"ס מונעת תוכניות לתיקון האי שוויון
מערכת ice | 
דר סיגל נגר רון. (צילום יח"צ המכללה האקדמית ספיר)
ד"ר סיגל נגר-רון, אשר משמשת כחברת הסגל הבכיר במכללה האקדמית ספיר, זכתה בפרס ע"ש יהודה שנהב-שהרבני לשנת 2023 של מכון "ון ליר" והחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב.

הפרס של מכון "ון ליר" והחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב, הוענק לד"ר סיגל נגר רון בשל מאמרה "סטטיסטיקה לאומית, קטגוריזציה אתנית ומדידת אי-שוויון בישראל".
ד"ר נגר רון, אשר עוסקת בסוגיות של אי שוויון בישראל, חשפה במאמרה כי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אחראית על כינון הקטגוריות "מזרחים" ו"אשכנזים" בשנים הראשונות להקמת המדינה.
מלבד זאת, ציינה במאמרה כי החלטת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה להגביל את מדידת המוצא לשני דורות בלבד הובילה לכך שכיום מעל 50% מהאזרחים היהודים מוגדרים כ"ישראלים" ואינם מזוהים על פי מוצאם.
כתוצאה מכך בנתונים שמפיקה הלמ"ס ובפרסומיה, ישנה הטעיה כיוון שהם לא מתייחסים למעל ל-50% מהאוכלוסייה. על פי ד"ר נגר רון, אותה תוצאה תורמת לטשטוש עובדת קיומו של אי-שוויון  גם בדור שלישי ורביעי ומונעת פיתוח תוכניות לתיקון אי-השוויון.
אותו מאמר חשוב של ד"ר נגר רון, זכה לחשיפה רבה בכלי התקשורת והגיע עד לנבחרי הציבור. יחד עם חברות כנסת, ואקטיביסטיות מהאגודה לזכויות האזרח, הובילה ד"ר נגר רון מאבק לשינוי המדיניות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה