תרבות ופנאי

חמ"ל התרבות הלאומי יוצא לדרך: כך יחזק את תושבי העוטף

לראשונה סוכם על חמ"ל שיאחד את העוסקים בתרבות עבור אזרחי ישראל ועל מתווה כלכלי אשר במסגרתו ישולמו תעריפי מלחמה לכל אנשי התרבות שמגיעים לחזק את המורל של אזרחי המדינה בזמנים קשים אלה
מערכת ice | 
חמ"ל התרבות (צילום חמל התרבות)
אמש (שלישי) נפגשו באקספו, גני התערוכה בתל אביב, גורמי תעשיית התרבות וההפקות בישראל ופתחו חמ"ל מאוחד שמטרתו חיזוק המורל הלאומי ותמיכה נפשית במפוני יישובי עוטף עזה, הנפגעים מאירוע הטרור המחריד, מהמצב הביטחוני הנמשך וכן למפוני יישובי הצפון, הפצועים בבתי החולים ועוד. את החמ"ל מובילים איגוד תעשיית התרבות והפקות הבמה, יחד עם משרד התרבות והחברה למתנ"סים וכן עם רשות החירום הלאומית במשרד הביטחון. בעקבות הערכת הגורמים המקצועיים כי מצב החירום במדינת ישראל עלול להימשך עוד זמן רב, נוסף על הצורך האמיתי בחיזוק חוסנן של הקהילות שפונו ונפגעו – נערכו כל הגופים לפעולה מקיפה וארוכת טווח.
החמ"ל יחל לפעול פיזית במתחם האקספו בגני התערוכה בת"א, שהנהלת האקספו תרמה לטובת המיזם. החמ"ל יתכלל את כל הבקשות והצרכים לתמיכה תרבותית ונפשית בקרב הקהילות המפונות, הפצועים,  לבין הביקוש לאומני ישראל, הרכבים מוזיקליים, ליצנים, פעילויות תרבות והפוגה, מטפלים ואנשי חינוך, צוותי הגברה והפקה.
לישיבה שאורגנה על ידי ראשי איגוד תעשיית התרבות והפקות הבמה, הגיעו נציג הרשות הלאומית לחירום במשרד הביטחון, נציג משרד התרבות, נציג החברה למתנ"סים, מנהלי האמנים, ארגוני המפיקים, עמותות ומיזמי התנדבות בתחומי התרבות. הנציגים החליטו על הקמת החמ״ל המשותף, איגום המשאבים ליוזמה אחת משותפת, חלוקת משימות לפי צוותים ומינוי אחראים על כל מיקום בו נמצאים מפונים וקהילות נפגעות.
שר התרבות והספורט מיקי זוהר: ״עולם התרבות בישראל התגייס להרמת המורל בעורף ובחזית במופעים, במפגשים ובסדנאות יצירה. אני שמח שעכשיו במערך שנוצר יהיה אפשר יהיה לתגמל במידה מסוימת את האמנים, האמניות ואנשי הבמה שמגיעים להופיע ולחזק את רוחו של העם שלנו. משרד התרבות והספורט ימשיך להיות העוגן והאוזן הקשבת הן בימי שגרה והן בימי חירום. אנחנו כולנו בלב אחד וכאיש אחד בתקופה הקשה הזאת".
יוני פיינגולד, יו"ר איגוד תעשיית התרבות והבמה: "אני מודה לכל תעשיית התרבות – אומנים, מפיקים, מנהלי אומנים, אנשי הגברה וסאונד, מפעילים, שחקנים, מטפלים, אנשי יצירה ולמשרדי הביטחון והתרבות על שיתוף הפעולה. כולנו התגייסנו בהתנדבות מיד לפעילות ביום שבת הנורא ויש עשרות יוזמות שפועלות. כרגע מה שחשוב הוא ליצור את שיתוף הפעולה בין כל הגופים היוזמים ולאפשר לכל נקודה בישראל לקבל מענה תרבותי וכן לסכם על מודל של תעריפי מלחמה, כדי לאפשר לכולם לקבל חיזוק לנפש ולרוח".
אבי פרץ, נציג רשות החירות הלאומית במשרד הביטחון בהובלה של יעל שמחאי, מטפל בפעילות ההפגתית של המפונים בבתי המלון: "אנו פועלים מול כל המפונים בכל הארץ, ללא תלות במיקומם הגיאוגרפי. אנחנו בונים במשותף תכניות הפגה לכולםן וגם למי שנקלטו במועצות אזוריות במסגרת פרויקט של יישוב קולט יישוב, אנחנו נלווה אותם כפי שמלווים את מפוני העוטף, ואת מפוני הערים בדרום ובצפון. מה שחשוב לנו הוא לבנות תכניות ההפגה עם כל גופי המקצוע הרלוונטים ועם נציגי הקהילות, יחד עם הרשות הקולטת ועם החמ"ל האחוד כשכולם מסונכרנים ועובדים יחד בהרמוניה ולמנוע כפילויות. ראינו כי לשליחת מפיקים לבתי מלון ובניית תכניות דו שבועיות יש הצלחה גדולה.
בועז שחורי, מנהל המיזם "בלב אחד - תרבות בחירום"  שמפעילה החברה למתנסים מטעם משרד התרבות בעקבות המלחמה: "אנחנו שמחים לשתף פעולה עם החמל המאוחד לטובת חיזוק החוסן והמורל של המפונים ואומני ישראל".

היועץ האסטרטגי אבי בניהו, שגויס לסייע וללוות את תעשיית התרבות והאמנים בשעה קשה זו, אמר כי הטראומה היא קשה וחסרת תקדים וכי הציבור חש כי המדינה וצה״ל לא עמדו ביעדם.  לדבריו יש להערך לתקופה ארוכה של מצב מלחמה בחזית ובעורף והדגיש את החשיבות העצומה שיש לתרבות ולזמר תחת אש, לחיזוק החוסן, ״כושר העמידה ואורך הנשימה המתבקשים מתושבי ישראל, על מנת לתת לצה״ל וכוחות הביטחון למלא את משימתם. אמני ישראל ותעשיית התרבות לא חיכו לצו 8. הם הסתערו על המלונות ושטחי הכינוס והם מבינים מצויין את חשיבותם בעת הזו״, כך הוסיף בניהו.
אנשי תרבות וגופים נוספים שרוצים להצטרף לפעילות, מוזמנים ליצור קשר עם החמ"ל דרך רח"ל (רשות חירום לאומית) או דרך איגוד תעשיות התרבות והבמה במייל:  Info@amarganim.co.il
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה