כסף וצרכנות

המשבר הבא בדרך? מחיר האורז מזנק לשיא של 12 שנה

אחרי עונת חקלאות קשוחה ויציאתה של רוסיה מהסכם התבואה, מחיר האורז באסיה מזנק לשיא שלא נראה זה 12 שנה. הצפי כרגע הוא לא יהיה מחסור, אך המחיר ימשיך לעלות ולפגוע במדינות שלא יכולות לייצר אורז לבדן
מערכת ice | 
אורז (צילום freepik)
אחרי שבהודו דיווחו על משבר חמור של מחסור בעגבניות, מגיע המשבר הבא - מחסור באורז ועליית מחירו לשיא של 12 שנה, על פי CNBC. בעקבות תנאי מזג אוויר קשים בהודו החלו להגיב את ייצוא האורז והדבר הביא לזינוק המדובר ברחבי אסיה. גורם נוסף שכמובן תרם לזינוק זו כמובן פרישתה של רוסיה מהסכם התבואה מול אוקראינה.
גם יצואנית האורז סין חוותה לא מעט קשיים בנושא,  בעיקר בעקבות שיטפונות קשים. בנושא זה לא רק ההתחממות הגלובלית ומשבר האקלים הם אלו שמביאים לכדי חורבן החקלאות, אלא גם אל ניניו - תופעת מזג אוויר שמופיעה בכל כמה שנים באופן טבעי. התופעה גורמת לעליית הטמפרטורות המים באוקיינוסים ובהתאם גם לתנאי מזג אוויר קיצוניים יותר.
על כן, אף שבעת זו אין צפי למחסור ניכר (בעקבות מלאים שגדלו בתקופת הקורונה), המגמה המדאיגה באמת היא זו של אינפלציה בתחום. בין המדינות שעלולות להיפגע מכך הן בעיקר אלו שתלויות באופן כמעט על ייצוא של אורז ממדינות. המדינה העיקרית שעשויה להיפגע היא כנראה הפיליפינים - מדינה שבה אורז היא מרכיב עיקרי בסל המזון, ועל כן מדינה שבה האורז יכול להיות קורבן לא קטן לאינפלציה חמורה.
כפי שציינו, אורז הוא לא הבעיה היחידה של מדינות אסיה. לאחרונה חברות מזון מהיר בהודו הודיעו שיפסיקו לספק עגבניות במנות שלהן, והממשלה אפילו הוציאה משאיות סיוע מיוחדות כדי למכור עגבניות במחיר מוזל לאזרחים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה