כסף וצרכנות
דיפולמט תוקפת: "יוקר המחיה בגלל הממשלה, עשו לנו שיימינג"
וימן דיבר ארוכות על השפעת יוקר המחיה על כלל המשק וסקר את ההתעניינות הגוברת בחברה מאז שעלתה לכותרות בשנים האחרונות: "תהליך ההסתה נגד החברה החל בתקופת שר הכלכלה לשעבר, אלי כהן, שניסה לעשות לנו שיימינג תוך שהוא מתעלם מהרווחיות הנמוכה שלנו העומדת על רווח תפעולי של3-4% בלבד"
מנכ"ל ונשיא דיפלומט, נעם וימן, השתתף היום (ד') בכנס לשכת רואי החשבון ה-40 המתקיים השבוע באילת ושוחח עם נשיא לשכת רואי החשבון בישראל, רו"ח חן שרייבר והעיתונאי והפרשן הכלכלי יהודה שרוני. וימן דיבר ארוכות על השפעת יוקר המחיה על כלל המשק וסקר את ההתעניינות הגוברת בחברה מאז שעלתה לכותרות בשנים האחרונות.
כך הוא אמר: "יצאנו לבורסה במרץ 2021 עדיין תחת השפעת הקורונה, כשברקע חרדה קיומית גדולה של הציבור ודיפלומט בולטת בזכות מוצריה הנמצאים בכל בית. תהליך ההסתה נגד החברה החל בתקופת שר הכלכלה לשעבר, אלי כהן, שניסה לעשות לנו שיימינג תוך שהוא מתעלם מהרווחיות הנמוכה שלנו העומדת על רווח תפעולי של3-4% בלבד. זה המודל העסקי שלנו והוא נקבע על ידי היצרנים הגדולים שמגבילים את הרווחיות שלנו על המותגים שבבעלותם".
בהקשר ליוקר המחייה בישראל ביחס לעולם, אמר וימן כי "זה נכון שישראל יקרה, אבל היא יקרה כמעט בכל דבר. אף אחד לא יכול להתעלם מזה והישראלים בצדק כועסים. אולם ישראל יקרה גם בדיור, בתחבורה, בכל היבט אפשרי, אבל נוח לאנשים לדבר על המוצרים הבסיסיים שנמצאים אצלם בבית. יותר קל לדבר על מחירי החיתולים ומשחות השיניים מאשר על מחירי המשכנתאות. אבל מישהו שאל למה הם יקרים כאן? הסיבות לכך נובעות כי אנחנו מדינת אי – רק לשנע את המוצרים מייקר בערך ב10-15% מאשר לאירופה. עלות הייבוא בישראל היא פי 3 יותר יקרה ממדינות ה-OECD ובנוסף יש פה עשרות קרטלים בתחום המזון ומוצרי הצריכה והחקלאות שתפקידם להגן על תוצרת ישראלית דרך המחירים, מע"מ על מוצרי מזון והיגיינה ועוד. אנחנו לא אלה שמנפחים את המחירים אנחנו מחוללי התחרות".
על עליות המחירים בשנתיים האחרונות, הוסיף וימן: ״אי אפשר להתעלם ממה שקרה כאן בשנים האחרונות – לא העלנו מחירים, הייתה קורונה ואחר כך הייתה מלחמת רוסיה-אוקראינה, שגרמה לזעזועים גדולים בשוק המזון ומחירי הדלק בהמשך הייתה אינפלציה באירופה שהייתה גבוהה מזו בישראל. בשנים האחרונות כל החברות הבינלאומיות העלו מחירים ואנחנו קונים מוצרים יקרים. מדובר בחברות שמעניינת אותם שורת הרווח - היות ואנחנו עובדים על מרווחים מאד מצומצמים עם עלויות מאד גבוהות, אנחנו לא יכולים לספוג את עליות המחירים לאורך זמן והעובדה היא שלא העלנו מחירים עד לאחרונה".
בעניין השפעת הממשלה על יוקר המחיה והתערבות באמצעות החוק של משרד הכלכלה ל"פירוק המונופולים", התבטא וימן בחריפות וטען: "רוב האחריות על יוקר המחיה בישראל נזקפת לחובת הממשלה - קודם כל ההגנה, במשך עשרות שנים, על תוצרת הארץ והמועצות החקלאיות. מחקר של רשות התחרות מעיד על ריכוזיות בשוק המזון אותה מנסה הממשלה לפתור דרך החוק לריסוק היבואנים. אבל הריכוזיות הגבוהה נמצאת דוקר בקרב היצרניות הישראליות. דיפלומט היא מחוללת תחרות – בקפה, בחיתולים ובמוצרים רבים נוספים. אנחנו בעד הגברת השקיפות, אך משרד הכלכלה הפעיל את הפיקוח על המחירים והוציא דרישה ל-15 חברות לפרסם את הדוחות הפנימיים שלהם. הוגש בג״ץ בעניין. כחברה ציבורית יש לנו אינטרס לפרסם את התוצאות מהר ככל שאפשר".
עוד ב-
עוד הוסיף: "את שמה של הצעת החוק של משרד הכלכלה, צריך לשנות ל'פירוק של 4 היבואנים'. הם לא נוגעים ביצרנים המקומיים. משרד הכלכלה מנופף בכותרות של הורדת יוקר המחייה אבל בפועל הוא מדבר על פירוק 2-4 יבואנים ואני שואל – למה הם לא מגדילים את התחרות? הרי הממשלה צריכה להסיר חסמים, להצטרף לשוק המשותף ואז לא יהיו את כל הבעיות האלה. צריך להמשיך לייעל את המערכת שחוסמת, צריך לשכנע את הקמעונאי בעצמו להוריד את המחירים. את הסנקציות של משרד הכלכלה, אני מקווה שנצליח לבטל או למתן".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.נוכלים!דני 07/2023/06הגב לתגובה זו0 0רווח תפעולי 3-4%? על מי אתם עובדים? אני מכיר מישהו שיבא מוצרים שאתם מייבאים מוכר בשליש מחיר מכם!סגור
-
1.אתם צודקים תייקרו בעוד 25% אדבר עם בצלאל (ל"ת)איתמר 07/2023/05הגב לתגובה זו0 0סגור