כסף וצרכנות
חברות הקוסמטיקה נחשפות: הרכיבים המסוכנים שמסתתרים בקרמים שלכם
תחקיר חדש חושף את הרכיבים המסוכנים שנמצאים בתכשירי הטיפוח, עליהן נשים מוציאות עשרות אלפי שקלים בשנה, וזאת מבלי שאנחנו או הקוסמטיקאיות שלנו נדע שהם נמצאים שם
בשנים האחרונות, תודות להתפתחות טכנולוגית מרשימה, אין ספור חברות טיפוח משדרגות את המוצרים שלהן ובהתאם לכך הן גם מבטיחות לנו הרבה יותר. עם זאת, תחקיר חדש ששודר הערב במהדורה הראשית חושף שאותן ההבטחות הן לפעמים לא רק לשווא אלא הן גם עלולות להיות מסוכנות ביותר.
על פי התחקיר מסתבר כי שני רכיבים, בשם הידרוקינון וחומצה רטינואית, הם אסורים לשימוש במסגרת מוצרי קוסמטיקה בארץ, על פי משרד הבריאות. יתרה מכך, גם ה-FDA החמיר את הרגולציה בשנים האחרונות ועל כן אסר אותם גם הוא. למרות זאת, מספר חברות קוסמטיקה מוכרות מוצרים לשיווק בלעדי אצל קוסמטיקאיות שמכילים אחוזים רבים מהרכיבים הללו וזאת מבלי לציין אותם ברשימת המרכיבים.
לרוב הרכיבים הללו כלולים במוצרים שמשווקים בתור תכשירי טיפוח לטיפול בפיגמנטציה, באמצעות רכיבים פעילים שמבהירים את העור. בפועל, מדובר ברכיבים שעלולים לפגוע באישה הרה, בעובר שלה ואף לגרום להפלה. לצד זאת, תופעת הלוואי המשמעותית של שימוש בתכשירים אלו, ללא מרשם רופא ובאחוז המומלץ, היא החמרה משמעותית במצב לצד כוויות רציניות.
לא פעם התכשירים הללו נמכרים במאות אם לא אלפי שקלים. למשל, בקליניקה של פולה בליק, אשר מטפלת בסלבס כמו אופירה אסייג ולירון וייצמן, ניתן לקנות תכשירי הבהרה במחיר של 380 שקלים.
קרם נוסף ודומה מבית חווה זינגבוים עולה 420 שקלים. סט הבהרה מבית חברת קיי בי פיור הפופולרית עולה 620 שקלים. ערכת הבהרה של אמיר בוהדנה עולה לא פחות מ-1,500 שקלים וערכת הבהרה של חברת דרמלוסופי, לה 4 קרמים, עולה 1,750 שקלים.
כתבת הצרכנות והתחקירים לי אברמוביץ' לקחה את מוצרי החברות הללו לבדיקת מעבדה, שם התגלה כי על אף שהרכיבים הללו לא כלולים ברשימת הרכיבים על קופסת המוצר, הם נמצאים במוצרים בהיקפים של 7%-9% אחוזים. כך למשל בערכות של דרמלוסופי יש כמעט 7% אחוז של הידרוקונין וגם חומצה רטינואית שאסורה במוצרי קוסמטיקה.
בדיקה נוספת מגלה כי מרבית המוצרים הללו מיוצרים באותו המפעל בארצות הברית והשוני היחיד בין המוצרים הנמכרים זו התווית שמודבקת על הבקבוק והשם של המוכר. עם זאת, ישנן חברות שלא נמצאו במוצריהן החומרים המזיקים, ביניהן קיי בי פיור, פולה, חווה זינגבוים ואחרים.
יתרה מכך, התברר כי ישנה רוקחת שעובדת באחת הפארמים הגדולים בישראל אשר מכינה עבור לקוחות מעוניינות מוצרי טיפוח עם אחוזים גבוהים של הרכיבים והרבה מעבר למה שאושר להן במרשם מהרופא. בין היתר, במידה ורופא עור אכן נתן מרשם עבור תכשירים לרוב מדובר בעד כ-4% ריכוזיות החומצה והמחיר הוא רק כ-40 שקלים.
עוד ב-
אם כן, הקוסמטיקאיות, הצרכניות וכך גם משרד הבריאות לא מודעים לקיומם של הרכיבים המסוכנים בתכשירים היקרים שמשווקים וזאת היות ומשרד הבריאות מאשר אותם רק על סמך רשימת הרכיבים שהחברה מספקת. החברות שבהן נמצאו הרכיבים המסוכנים בתחקיר הגיבו ואמרו שהן עצרו את שיווק המוצרים והספיקו התקשרות עם הספק שמכר להן את המוצרים הללו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.זה לא נכוןגלית 01/2023/08הגב לתגובה זו0 0הידרוקינון בריכוז 4 אחוז שרופא נתן ובית מרקחת רוקח עולה בסביבות 250 שקלים ויותרסגור
-
3.אחד שיודע את האמתאחד שיודע את האמת 01/2023/02הגב לתגובה זו0 0המפעל בארה"ב לא מייצר את זה , המפעל שולח להם בולקים והמפעל בארץ מוסיף את הרכיבים האסורים לפי דרישת החברות בישראל , הם מנסים להעביר את הבעיה למפעל האמריקאי וזה לא נכוןסגור
-
2.קוסמטיקה!אנצי 01/2023/02הגב לתגובה זו3 0במפעל אנחנו מיצרים קוסמטיקה. בחנות אנחנו מוכרים חלומות-צ'ארלס רבסון!סגור
-
1.קוסמטיקה עם מחשבה!אנצי! 01/2023/02הגב לתגובה זו0 0יש חומרים כמו פורמלין שנמצא בתכשירי שיער,זה חומר שמיועד לפוחלצים.או אלומיניום שנמצא בדאורדורנטים וכו'!סגור