כסף וצרכנות

מענקים עד 27,000 אלף שקל בשנה: מי הזכאים לתוספת?

השרה לשוויון חברתי הציגה בישיבת הממשלה: בשנה האחרונה הוקצו 2.6 מיליארד שקל נוספים מידי שנה  לשורדי השואה בישראל, ומי יקבלו מענק חד פעמי של 100 אלף שקל?
מערכת ice | 
מענקים (צילום pexels, פלאש 90)
השרה לשוויון חברתי מירב כהן הציגה הבוקר (ראשון) את פעילות המשרד לשוויון חברתי לטובת שורדי השואה החיים בישראל במהלך השנה האחרונה. הסקירה הגיעה על רקע ההסכם עליו חתמה השרה לשוויון חברתי מירב כהן עם שר האוצר הגרמני כריסטיאן לינדנר ביום ה׳ האחרון במסגרתו ממשלת גרמניה תקצה 200 מיליון שקל נוספים לטובת שורדי שואה סיעודיים החיים בישראל. 
השרה סקרה את המהלכים שהובילו לתוספת שנתית קבועה למען שורדי השואה בישראל בגובה 1.2 מיליארד שקל,  לצד תוספת חד פעמית בסכום שמתקרב ל-1.5 מיליארד שקל עבור שורדי השואה החיים בישראל. על פי הסקירה שהציגה השרה, התוספת השנתית לשורד יכולים להגיע עד 27,000 שקל בשנה. ובעקבות המו״מ שהבשיל השנה על ההכרה בגטאות הפתוחים בגרמניה ובולגריה שורדי שואה רבים יהיו זכאים למענק חד פעמי של כ-100,000 שקל. 

השרה לשוויון חברתי מירב כהן: ״עידכנתי כעת בישיבת הממשלה על כלל המהלכים שביצענו בשנה האחרונה למען רווחתם של שורדי השואה החיים בישראל. זו הייתה שנה של עשייה משמעותית מאוד בתחום הזה – הצלחנו להביא תוספת של 1.2 מיליארד שקל מדי שנה עבור השורדים והשורדות. התוספת הזו מגיעה בחלקה מתקציב המדינה וחלק נוסף מגיע מהסכמים שחתמנו עם מדינת העולם, כמו למשל ההסכם שחתמנו עם גרמניה בשבוע שעבר בסך 200 מיליון שקל בשנה. התוספות האלו מתורגמות לאלפי שקלים שיגיעו לשורדים מדי חודש, כאשר במקרים מסוימים יכולים להגיע לפיצוי רטרואקטיבי של 100 אלף שקלים ויותר. 
‎אנחנו פועלים כל העת כדי לשפר את השירותים הניתנים לשורדי השואה, כאשר הדגש שלנו הוא על הבאת השירותים עד הבית בשל גילם המתקדם של השורדים. מנציגי קופות חולים שמגיעים עד אליהם, דרך פסיכולוגים ועד למתנדבים שפוקדים את בתיהם על בסיס שבועי קבוע. המטרה שלנו היא למגר את העוני בקרב שורדי השואה - זו חובתנו המוסרית לאפשר לכל השורדים להזדקן בכבוד הראוי להם״
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה