כסף וצרכנות

בניינים קורסים: האם למפונים יש פתרון כספי מהמדינה?

תשע משפחות פונו בסוף השבוע האחרון משני בניינים בבני ברק, האם דיירים שמפונים מבניינים שבסכנת קריסה יכולים להסתמך על פיצוי כספי מהמדינה ומה תפקידה של העירייה?
מערכת ice |  1
הבניין שקרס בחולון (צילום דוברות כבאות והצלה מחוז דן)
לאחר קריסת הבניין בחולון ופינוי 36 משפחות, הרשויות מעלות הילוך ובעקבות התרעה של עובר אורח במוקד כבאות והצלה על מצב רעוע של אחד הבניינים ברחוב בר אילן בבני ברק, פונו שני בניינים סמוכים בעיר.
האם בעיריית בני ברק נחלצו לקראת הדיירים והאם בעירייה גם חייבים לעשות זאת? סגן ראש עיריית בני ברק, עו"ד גדליהו בן שמעון, התארח בתכנית "הכול כלול" ואמר שלמרות שנשמעו ביקורות מצד משפחות שפונו, העירייה דאגה ודואגת לשכירות ל-3 חודשים, וכמו כן גם מבוגרים שוכנו בבתי אבות.
לדברי בן שמעון, בעיריית בני ברק פעלו הרבה מעבר לדרך הטיפול בה נקטה עיריית חולון, שם לדבריו חברת תדהר היא זו שפינתה לבתי מלון ושיכנה את המפונים שם.
אולם, סגן ראש עיריית בני ברק, הוסיף כי למעשה בחוק אין שום פיתרון לדיירים שמפונים בעקבות קריסה. יש חקיקה ודיונים על פינוי בינוי שקורא דרך תמ"א 38 או התחדשות עירונית, כאשר מביאים אחוזי בנייה ותוספות בנייה, אבל לדבריו המדינה לא שמה דגש על דיירים שמפונים בעקבות סכנת קריסה.
"המחוקק לא נתן מענה", אמר סגן ראש עיריית בני ברק, "ואני קורא לממשלת ישראל: דאגתם לפינוי בינוי אבל מה עושים עם הדיירים כרגע? מי אמור לדאוג להם?".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא מובן: אף אחד מהם לא קנה ביטוח לדירה שלו?!
    גל 09/2021/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איפה חברות הביטוח בכל זה?!?
    סגור