כסף וצרכנות

קרן השקעות חדשה בבנק הפועלים השקיעה מיליונים בסטארטאפים ישראליים

בנק הפועלים משיק מסלול השקעות חדש לחברות סטארט אפ ישראליות וכבר עומד מאחורי שלוש השקעות בשווי של מיליונים, מובילת התוכנית: "רואים בשיתופי הפעולה עם חברות פינטק ערך עצום"
מערכת ice | 
אביבית בנדר (צילום ענבר מרמורי)
בנק הפועלים משיק מסלול השקעות חדש לחברות סטארט אפ וחושף את שלושת ההשקעות הראשונות סך ההשקעות בשלושת החברות הראשונות נאמד בלמעלה מ-8 מיליון דולרים. ההשקעות עתידות לייצר לבנק גישה לטכנולוגיות חדשניות וכן לשוק הפיננסי טכנולוגי, ולהניב לבנק יתרון תחרותי.
בהובלת חטיבת החדשנות והאסטרטגיה, בנק הפועלים השיק בתחילת שנת 2020 את פעילות ההשקעות האסטרטגיות הישירות. כחלק מפעילות זו, הבנק מבצע גם השקעות המצויות תחת מסלול 43 של רשות החדשנות המעניק הגנה בשיעור של עד 40% על השקעות בחברות הייטק ישראליות.
את הפעילות החדשה מובילה אביבית בנדר, ממונה על הפיתוח העסקי והפינטק בחטיבת החדשנות  בבנק הפועלים, יחד עם צוות ייעודי בעל ידע טכנולוגי, פיננסי ועסקי אשר אמון, בין היתר, על פעילות ההשקעות האסטרטגיות.  
ההשקעה הראשונה בסך 2 מיליון דולרים הושלמה במרץ 2021 בחברת הסייבר פרספשן פוינט (Perception Point) שפיתחה פתרוןCyber-as-a-Service  המספק הגנה מפני כל תקיפה מבוססת תוכן, כדוגמת קבצים, קישורים וטקסט פשוט, שמנסה לחדור לארגון דרך הדואר האלקטרוני או ערוצי שיתוף תוכן. הבנק הצטרף לסבב C של החברה בהובלת קרנות הון הסיכון הידועות Red Dot Capital ו-NGP Capital. בסבב השתתפו גם המשקיעים הנוכחיים, Pitango Venture Capital ו-State of Mind Ventures.
ההשקעה השנייה של הבנק הייתה באפריל 2021 בסך 3.5 מיליון דולרים, כחלק מסבב D של חברת ה (Robotic Process Automation) RPA המוכרת – KRYON. קריון פיתחה פתרונות אוטומציה לארגונים באמצעות טכנולוגיית מחשוב ויזואלי, קרי "למידה ויזואלית" של המתרחש על גבי המסך של המשתמש והפיכת התהליך לאוטומטי על ידי "חיקוי" פעולות רוטיניות (Repetitive) שמבצע המשתמש. הבנק עובד עם החברה בשנים האחרונות וההשתתפות בסבב מהווה החלטה אסטרטגית להעמיק את הקשר עם החברה וליצור שיתופי פעולה.
 
השקעה נוספת ושלישית במספרה שבנדר משלימה הינה בחברת לייטיקו בסכום של כ-3 מיליון דולרים. לייטיקו הינה חברת תוכנה בתחום ה-Customer Relationship Management שפיתחה סט של פתרונות לשיפור חווית הלקוח עבור ארגונים הפועלים במודל B2C בנקודות הממשק מול לקוחותיהם בתהליכים שונים (חתימה אלקטרונית, שיתוף מסמכים, ביצוע תשלום ועוד). ההשקעה בחברה משתלבת עם אסטרטגיית הבנק הפועל לדיגטיזציה ומתן אפשרות לצריכת שירותים פיננסים מרחוק בצורה נוחה ובטוחה.
אביבית בנדר מסרה: "אנו רואים בשיתופי הפעולה עם חברות פינטק ערך סינרגטי עצום , נמשיך לבצע השקעות אסטרטגיות בחברות פינטק ולהוביל ביצירת פתרונות חדשניים פורצי דרך ללקוחותינו". 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה