קריירה ולימודים
מענק מיידי של 5,000 שקל: אלו הזכאים לקבלת הכסף
שורדי המסיבה זכאים לקבל בימים אלה מענק ראשון בסך 5,000 שקל. ניתן להגיש בקשה להכרה כנפגע פעולות איבה בהליך מזורז. כל ההטבות לשורדי המסיבות NOVA ופסיידק בפנים
משרד הרווחה פרסם ריכוז זכויות ומענים לשורדי המסיבות שהפכו לזירות טבח ב-7 באוקטובר 2023. המסיבות הנובה והפסיידק הפכו לזירות אימה במתקפת טרור רחבת היקף ונוכח השלכותיה הקשות של המתקפה חברו משרד הרווחה, משרד הבריאות, מרכז השלטון המקומי, הרשות לביטחון קהילתי, הביטוח הלאומי, רשות הצעירים במשרד הנגב הגליל והחוסן הלאומי, מפעל הפיס, הקואליציה לטראומה ונט"ל, במטרה לגבש תכנית התערבות מידית לשורדי המסיבות.
מבחינת הביטוח הלאומי, במסגרת השותפות נבנית מעטפת רחבה לליווי שורדי המסיבות בהיבטים רחבים, שתפורסם בהמשך. להלן ריכוז מידע רלוונטי: טיפול נפשי: מרכז חוסן ארצי-טיפולי: 5486* טיפול נפשי מיידי ללא עלות, במסגרת נוהל חרדה מטעם הביטוח הלאומי ומשרד הבריאות. בעת פניה למרכז החוסן הארצי-טיפולי יש לציין כי מדובר בפנייה של שורד מסיבה, שמעוניין לקבל טיפול נפשי במסגרת נוהל חרדה.
הטיפול ניתן ל- 12-24 מפגשים, על ידי מטפלים מוסמכים בפריסה ארצית, ניתן לפנות גם ישירות למרכזי החוסן ולמרפאות הטיפול. נציגי הביטוח הלאומי יוצרים קשר עם שורדי המסיבה. במקביל, ניתן ליצור קשר עם קו החירום לסיוע מיידי או לפנות לסניף הביטוח הלאומי באזור מגוריך. כאן ניתן להתעדכן בזכויות לנפגעי המסיבות, וכאן בזכויות לנפגעי המסיבות. שורדי המסיבה זכאים לקבל בימים אלה מענק ראשון בסך 5,000 שקל. ניתן להגיש בקשה להכרה כנפגע פעולות איבה בהליך מזורז.
במרכז השליטה הלאומי לטיפול במשפחות החטופים והנעדרים. מענה 24/7 לכל צורך ובקשה של קרובי משפחה מדרגה ראשונה של נעדרים וחטופים. ייעוץ משפטי המוקד להכוונה משפטית של משרד המשפטים, המוקד מאויש על ידי עורכי דין מכלל יחידות משרד המשפטים, פעיל בימים א'-ה', בין השעות .08:00-20:00. במקרה של רכב שנותר בשטח, יש לפעול בהתאם להנחיות באתר רשות המיסים. לאנשי כוחות הביטחון וחיילי מילואים לסיוע נפשי, תמיכה מיידית ומידע על מענה נפשי יש לפנות למוקד סיוע טלפוני של חיל הרפואה.
עוד ב-
חיילים בשירות סדיר שהיו במסיבה יפנו לקצין בריאות הנפש של היחידה. תכנית יתד היא תכנית של משרד הרווחה והביטחון החברתי עבור צעירים. אם את או אתה זקוק או זקוקה לליווי של עובד סוציאלי או עובדת סוציאלית, ניתן לפנות במייל בציון שם מלא, טלפון, מספר תעודת זהות, רשות מקומית בה גרים, וכמה מילים על הצורך. או לפנות למחלקה לשירותים חברתיים באזור המגורים שלך או לעמדת הרווחה במלון אליו מפונים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה