קריירה ולימודים

הביטוח שלכם עומד להיפגע? אפילו לא ידעתם על זה

מכתב ששלח נשיא לשכת סוכני הביטוח בישראל ליו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד מתריע בפניו על הנזק האדיר שעלול להיגרם לעשרות אלפי עובדים המבוטחים בביטוחי בריאות קבוצתיים במקומות העבודה אם הרפורמה בביטוחי הבריאות תכנס לתוקף רטרואקטיבית, כלומר תשפיע על פוליסות קיימות
מערכת ice | 
חברות הביטוח (צילום ויקיפדיה, Magma Images, vecteezy)
במכתב שנשלח היום (ראשון) לארנון בר-דוד, יו"ר ההסתדרות, מטעם שלמה אייזיק, נשיא לשכת סוכני הביטוח בישראל, הוא מתריע בפניו על בפניו על הנזק האדיר שעלול להיגרם לעשרות אלפי עובדים המבוטחים בביטוחי בריאות קבוצתיים במקומות העבודה אם הרפורמה בביטוחי הבריאות תכנס לתוקף רטרואקטיבית, כלומר תשפיע על פוליסות קיימות ודורש הסברים ופתרונות
אייזיק פתח וכתב: "בהמשך לשיחתנו ולקראת הצבעת חברי ועדת הבריאות בהתייחס לתיקון המוצע שבנדון, מצאתי לנכון להפנות את תשומת ליבך הדחופה לסוגיה ספציפית בהצעת החוק שעניינה בהחלת הוראות הצעת החוק רטרואקטיבית לגבי מבוטחים קיימים בעלי פוליסת קיימות. על-פי הצעת החוק, מבוטחים קיימים בפוליסת בריאות מסוג 'שקל ראשון' שרכשו פוליסה זו יועברו במועד החידוש הראשון של הפוליסה באופן אוטומטי לפוליסה שונה ונחותה בהיקף הכיסויים מסוג משלים שב"ן, זאת מבלי שדעתם תישמע ומבלי שרצונם החופשי יבוא לידי ביטוי טרם המהלך".

כמו כן כתב: "עוד אסב את תשומת ליבך במיוחד להוראה במסגרת הצעת החוק הרלוונטית לאוכלוסייה רחבה של עובדים שכירים המבוטחים במסגרת ביטוח קבוצתי. אבהיר בהרחבה, נהוג לערוך פוליסה קבוצתית לתקופות ביטוח קצרות יחסית. לקראת תום תקופת הביטוח הקבוצתי בוחר הקולקטיב באם להמשיך הביטוח לתקופת ביטוח נוספת או לסיים את ההתקשרות עם המבטחת. הכיסוי הביטוחי בפוליסה הקבוצתית בא לסיומו גם בעת עזיבת המבוטח את הקבוצה המבוטחת, למשל, בעת עזיבת העובד את מקום העבודה; וחשוב להדגיש, סיום הכיסוי הביטוחי מתייחס הן עבור העובד והן עבור בני משפחתו. ואולם, במצב זה, שמורה לעובד הזכות להמשיך את הכיסוי הביטוחי בו היה מבוטח עד אותה עת באופן פרטי באותו היקף כיסויים בו היה מבוטח במסגרת הביטוח הקבוצתי".
עוד הדגיש: "אך לא עוד... על פי המוצע בהצעת החוק, ההמשכיות לגבי כיסוי ביטוחי בפוליסה מסוג "שקל ראשון. בביטוח הקבוצתי שהגיע לסיומו לא ימשך ובעת מימוש זכותו למעבר לפוליסה פרטית מסוג 'שקל ראשון'. יועבר לביטוח שונה מסוג 'משלים שב"ן' מתוך דאגה כנה לציבור המבוטחים הקיימים, יש למנוע מהלך של העברה אוטומטית למוצר ביטוחי שהיקף הכיסוי בו נחות ביחס למוצר הביטוחי בו מחזיק המבוטח - אין כל סיבה והגיון בריא להטיל דופי בבחירתו החופשית של אדם שבחר להתקשר בחוזה ביטוח במטרה להקיף עצמו בכיסוי ביטוחי מסוים. קיים חשש כי אוכלוסיות מיוחדות עלולות להיפגע ממהלך של העברה אוטומטית למוצר 'משלים שב"ן' בדגש על בעלי מוגבלויות שאינם ברי ביטוח וכאלו שאינם ברי חיתום רפואי 'נקי', זאת לאור העובדה שמצבם הרפואי השתנה מאז הצטרפו לביטוח המקיף מסוג 'שקל ראשון'".
לסיום הסביר: "הימנעות מחקיקה רטרואקטיבית - עיקרון בסיסי הוא כי נורמות חדשות שקובע המחוקק הן פרוספקטיביות - מכאן ולהבא. ניתן למצוא לכך סימוכין בפסיקות שונות וחשובות כאשר הכלל שצריך להנחות את המחוקק להימנע מחקיקה רטרואקטיבית הוא ההגנה על אינטרס ההסתמכות של הפרט שהוכרה כבעלת חשיבות רבה וכערך מערכי היסוד של שיטת המשפט. לטובת אזרחי המדינה, ביניהם כמות גדולה מאוד של עובדים שכירים המבוטחים כיום בביטוחי בריאות, אודה להירתמותך בבלימת כניסת הוראות הצעת החוק לתוקף בדגש על החלתן רטרואקטיבית, כאמור".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה