קריירה ולימודים
דואר ישראל ימשיך בסגירת הסניפים? הסיבה למהלך נחשפת
הוועדה לצמצום פערים חברתיים בפריפריה קיימה דיון בנושא סגירת סניפי דואר בפריפריה, יו"ר הוועדה ח"כ בצלאל: "הנפגעים העיקריים- האזרחים המוחלשים שאין להם פתרון אחר", יו"ר דירקטוריון הדואר טוען: "צמצום פערים בפריפריה זה לא לפתוח עוד סניפים אלא לעזור לאנשים לעבור מהעולם הישן לחדש; זה לא מדע טילים"
הוועדה לצמצום פערים חברתיים בפריפריה קיימה דיון בנושא סגירת סניפי דואר והפגיעה הצפויה בשל כך בשכבות החלשות ובקשישים. יו"ר הוועדה ח"כ אברהם בצלאל הציג את נושא הדיון ואמר: ״הנפגעים העיקריים מהפרטת הדואר וסגירת הסניפים הם האזרחים המוחלשים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית. אנשים שרגילים להשתמש בשירותי דואר ואין להם שום פתרון אחר לקבל את המשכורת, הקצבה או לשלם את החשבון. קשישים או אנשים עם מוגבלות, אנשים ללא נגישות לטכנולוגיה שאינם יודעים או יכולים לעשות שימוש באמצעים דיגיטליים, או אנשים שאינם יכולים לנהל חשבון בבנק מסחרי ומשתמשים בבנק הדואר. לאנשים האלה אנחנו צריכים לדאוג".
ח"כ ארז מלול שיזם את הדיון אמר: "המציאות הנוכחית מהווה פגיעה קשה וחוסר חמור בהנגשה בכלל הציבור ובפרט באוכלוסיית הקשישים, אנשים עם מוגבלות והאוכלוסייה החרדית. אין כל ספק כי ההפרטה הינה דבר הנצרך, אך לצד זאת מחויבותנו כנבחרי ציבור לטפל בליקויים הנגרמים מכך ולשפר את השרות והנגישות לאזרח ובמיוחד לשכבות החלשות ולא להחמיר את המצב שהיה עד תחילת ההפרטה”.
ח"כ משה גפני, יו"ר ועדת הכספים: "אנחנו בשעתו תמכנו ברפורמה של הדואר ואני מתחרט על זה. זה דבר שהיה אסור לעשות, מי שסובל מזה זו הפריפריה, אנשים שאין להם אלטרנטיבה, שלא לדבר על היישובים המרוחקים. הסבירו לנו אז שהדואר נמצא במצב קשה מבחינה כלכלית ושחייבים רפורמה. כששאלנו האם יסגרו סניפים שזקוקים להם ואמרו לנו – לא. זה כתם על החברה, שסוגרים דברים שלא חשובים למי שחזק ומסתדר, ולא אכפת מהאחרים ולכן אני שמח על הדיון הזה".
ח"כ ואליד אלהואשלה, גם הוא מיוזמי הדיון אמר: "הבנקים המסחריים לא פותחים סניפים ביישובים הבדואים. יש לנו סניף אחד של בנק הפועלים ברהט, פנינו לכלל הבנקים בבקשה שיפתחו עוד וקיבלנו מענה שלילי. אני לא רוצה שהדואר יגיע למצב של סגירת סניפים אלא להיפך, צריך שיפתחו סניפים נוספים".
ח"כ אחמד טיבי: "נושא סגירת סניפי הדואר ומיעוט הסניפים בפריפריה וביישובים הערביים בפרט בעייתי מאוד והציבור סובל מכך. בכל הנגב יש סניף אחד בלבד של בנק הדואר- ברהט. צריך לחשוב במונחים של העדפה מתקנת ולא במונחים של רווח".
רן מלמד, נקודת מפנה: "אני פה בתור אדם נכה בגיל שהוא כמעט אזרח ותיק, שנפגע מאוד מהרפורמה. כשרוצים בשלב ביניים לסגור סניפים ולתת תחליפים צריך לוודא שזה נעשה בצורה שלא פוגעת באזרחים ותיקים ובאנשים עם מוגבלות. צריך לוודא שיש תחבורה ציבורית נגישה לסניף. לדאוג שהמקומות שבהם מקבלים חבילות ודואר יהיו נגישים לאנשים עם מוגבלות. צריך לבדוק ששעות הפתיחה באתר נכונות ומעודכנות ושהשירות ניתן כמתחייב והבעיה היום היא שאין למי להתלונן. כשאתה מתלונן לרשות הדואר או למשרד התקשורת אתה לא מקבל מענה".
אורן לביאן, סמנכ"ל בכיר ומנהל מינהל הדואר במשרד התקשורת: "שוק הדואר עובר תמורות משמעותיות בשנים האחרונות, כמות המכתבים יורדת וכמות החבילות גדלה. מופעי הקהל ירדו ב-40% וכמות היחידות ירדה רק ב-11%. בסה"כ רוב הציבור משתמש יותר במסירת חבילות, פחות ופחות יש פעולות בבנק הדואר ואף לקוח של בנק הדואר לא מנוע מלפתוח חשבון בבנק הרגיל. שינויי הרגולציה התאימו את פריסת השירותים לביקושים בפועל. יש חבלי לידה, אבל אנחנו מניחים שחברת הדואר תעשה אופטימיזציה ותציב את הסניפים היכן שיש ביקושים כי היא חברה חפצת חיים שרוצה להרוויח כסף. סיכמנו עם הדואר שהם יפנו לרשויות לפני סגירת סניפים, יתנו הודעה ויהיה מקום לדון בדברים".
מישאל וקנין, יו"ר דריקטוריון דואר ישראל השיב לדברים: "חברת הדואר הפסידה בשלוש השנים האחרונות כמעט שני מיליארד שקל וזה בא על חשבון הציבור. השאלה היא האם צריך למצוא פתרונות יעילים וזולים יותר או להמשיך לממן בצורה מוגזמת ומופקרת את הדבר הזה. החברה הייתה לפני פחות משנה על סף פשיטת רגל. המשמעות הייתה לא לשלם משכורות ל-5,000 עובדים ושלא היה בכלל שירות דואר. עשינו תכנית יחד עם משרד האוצר, רשות החברות ומשרד התקשורת שהיא לא פשוטה וכואבת, כרתנו יד כדי להציל את כל הגוף. לפני חודשיים הוצאנו למעלה מ-700 עובדים לפרישה ובקרוב נוציא 400 נוספים. זה היה אילוץ כי אנחנו רוצים להבטיח שהציבור יקבל שירות".
עוד ב-
עוד הוסיף וקנין "צמצום פערים בפריפריה זה לא לפתוח עוד סניפים אלא להחזיק לאנשים ביד ולעזור להם לעבור מהעולם הישן לחדש. בירושלים ראש העיר סייע במציאת פתרונות כמו העמדת משאיות דואר בימים עמוסים כמו ימי קבלת הקצבאות לקשישים. יש דיאלוג מתקדם בנושא גם עם עיריית באר שבע. אנחנו הולכים לעשות באותן רשויות גם הדרכות לאוכלוסיות נעדרות אוריינות דיגיטלית ולהסביר להן איך לעשות את המעבר הזה. זה לא מדע טילים, בסה"כ להשתמש בטלפון סלולארי שלרובם יש".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.צמצום השירות לאזרח ניכר בדואר כמו בתחומים נוספים. בושהבת-ציון 06/2023/06הגב לתגובה זו0 0הקורונה הפכה תירוץ מצוין להצטמקות השירותים לאזרח וגם עכשיו כשהמשבר חלף (אם בכלל היה) לא מספקים לציבור הרבה שירותים ברמה שהיו קודם. שירות הדואר הוא חשוב ונחוץ ויש לפתוח אותו. לא מובן לי מדוע סגרו עכשיו - מדוע לא היו הפסדים כל שנות המדינה עד עתה? מה נשתנה? אולי רק ההתחשבות בציבור שהפכה להיות התחשבות בעיקר באליטות ובמי ומי?סגור
-
3.איפה המדינהעובדת 03/2023/04הגב לתגובה זו1 0אם המדינה חושבת שלא צריך לחשוב על רווח אלא רק על מתן שרות היא מן הסתם צריכה לממן את זה חברה לא יכולה לשרוד אחרתסגור
-
2.מתפלל שיסגר כל הדואר ויעבור מן העולםמלך המשיח 03/2023/03הגב לתגובה זו0 1אני אישית מתפלל יום יום שייסגר הדואר ולא צריך את השירות שלהם שתמיד היה גרוע מכולם מתחת לכל נותני השירות. ויקום גוף חדש שייקח את השירות של הדוארסגור
-
1.וועד שחיסל חברה ופגע גם בעובדים וגם באזרחים (ל"ת)שרון 03/2023/02הגב לתגובה זו4 0סגור
-
הרס כל חלקה טובהשרי 03/2023/06הגב לתגובה זו0 0העובדים גמורים מפוחדים מיואשים מהדיקטטור וחבורתוסגור