רכב
טרנד הטיקטוק שפוגע בקיה ויונדאי ממשיך: האם לחברות אכפת?
כחודש לאחר שטרנד טיקטוק חדש שעוזר לפרוץ לרכבים החל לצבור תאוצה, מתברר כי הוא עדיין כאן ועדיין מביא לאין ספור פריצות או גניבות. נשאלת השאלה - מה עשו החברות קיה ויונדאי כדי להתמודד ומה הן יעשו בהמשך, אם בכלל?
לפני כחודש החלו להגיע דיווחים על טרנד טיקטוק חדש שמדריך אנשים כיצד לפרוץ לרכבים של קיה ויונדאי בעזרת כאבל USB בלבד. כעת, שבועות אחרי מתברר כי המצב לא השתנה, רכבים ממשיכים להיפרץ, הטרנד עדיין מבעיר את הפלטפורמה והחברות עדיין לא ממש טיפלו במצב.
הרכבים המדוברים מונעים רק בעזרת מפתח ואלו יוצרו בין 2011-2021 בערך, והגניבות של הרכבים נכון לעת זו עומדים על אלפים. עם זאת, לא מדובר בכשל חדש, אלא אחד שהטרנד המעצבן פשוט עזר לחשוף. לאור המצב שתי החברות כבר קראו להחזיר כמה רכבים על מנת שניתן יהיה להתקין בהן שדרוג הגנה שיכול לסייע. עם זאת, לא מדובר בשדרוג משמעותי אם הוא לא יתוקן ברכבים חדשים.
אף שהחברות טרם פרסמו רשמית מה יהיו צעדיהן להבא למיגור התופעה והכשל בכלל, יהיה עליהן ללא ספק לבצע בדיקה עצמית מתמדת ולא רק בגלל הטרנדים המתחלפים, אלא עקב השיטות החדשות שמאפשרות פריצות פשוטות יותר.
עוד ב-
עד כה חברות רבות כבר אימצו טכנולוגיות חדשניות לאבטחת רכבים, בהן טסלה שממגנת רכבים דרך רשת אינטרנט שמקצרת את זמן התגובה לפריצה. עם זאת, זה בדיוק הדבר שעשוי להוות בעיה עבור חברות וזאת תודות לצמיחה המהירה ביכולות של ההאקרים השונים, שכעת גם יוכלו לפרוץ לרכבים שלכם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה