שיווק ופרסום

כך תעזרו לעובדים שלכם לנהל אורח חיים בריא

אינספור מחקרים, מצביעים על הקשר המובהק שבין בריאות לבין מצב רוח, פרודוקטיביות, מאפיינים פסיכולוגיים מסוימים ועוד, כנסו ללמוד איך לשפר את המצב הקיים
כתיבת מומחים | 
דאגה אמיתית לעובדים, כוללת גם התייחסות לנושא אורח החיים הבריא ועידוד בריאות במקום העבודה. לצד כל הפעולות שנועדו לשפר את האווירה בארגון, את השמחה של העובדים, את הקשר שלהם למקום העבודה וכד', כיום מומחים בתחום ממליצים גם על דאגה לנושא אורח החיים הבריא. המשיכו לקרוא וגלו מידע שימושי וטיפים מעולים לארגונים מתחילים בתחום.
רווחת העובד ובריאות העובד הולכים ביחד
אם היינו צריכים לחלק באופן כללי ביותר את הגישות השונות ליחס מקומות העבודה לעובדים בעולם המערבי, אפשר היה לחלק את ההיסטוריה ל-3 שלבים עיקריים: השלב הראשון כלל יחס בהתבטא בדאגה לפרודוקטיביות בעיקר, השלב השני בו החלה לחלחל המודעות למה שמכונה "רווחת העובד", שכללה התייחסות לנושאים כמו שביעות רצון מהעבודה, דאגה לתנאים סוציאליים נאותים, דאגה לסביבת עבודה תומכת וכד'. השלב השלישי המתחיל להתהוות היום, הוא מעין הרחבה של הדאגה לרווחת העובד, הכוללת בין היתר גם את הדאגה לאורח חיים בריא.
אז מה הקשר בין אורח חיים בריא לבים פעילות בעבודה?
אינספור מחקרים, חדשים וישנים, מצביעים על הקשר המובהק שבין בריאות לבין מצב רוח, פרודוקטיביות, מאפיינים פסיכולוגיים מסוימים ועוד. המשמעות של העובדות הללו בכל הנוגע למקומות העבודה, היא שעצים עידוד אורח חיים בריא דווקא במקומות העבודה תסייע הן למעסיקים והן לעובדים בשני תחומים עיקריים: א. צמצום חולי, עייפות, כאבי ראש וכד'. ב. במובן הרחב יותר, אורח חיים בריא בסופו של דבר מעודד פרודוקטיביות כאמור, על ידי העלאת יכולת הריכוז, צמצום ימי חולי של העובדים, העלאת שביעות הרצון ממקום העבודה וכד'.
אז איך עושים את זה בפועל? הנה כמה טיפים להתחיל איתם
  • הכל מתחיל בצלחת
לאוכל חשיבות עצומה לבריאות שלנו מטבע הדברים, אולם ברמה המידית יותר, לאוכל חשיבות עצומה גם ליכולת הריכוז שלנו, למידת העייפות, למצב הרוח ואף למידת האופטימיות המלווה אותנו. לכן, ניתן להניח כי על ידי עידוד העובדים לצריכת מזון בריא, ניתן יהיה לשפר את האווירה במשרד\מקום העבודה, את התפוקה, את היחסים בין העובדים וכד'.
כדי להתחיל לעודד את העובדים לצרוך מזון בריא יותר (מלבד 5 כוסות קפה), חשוב להבין שהזמינות היא פרמטר חיוני בתהליך. בדיוק כמו שבבית הפרטי שלנו נצרוך יותר ירקות אם הם יעמדו לנו חתוכים מול העיניים במהלך היום, כך גם במקום העבודה. נסו להתחיל עם הקפיטריה או המזנון במקום אם יש כזה, או אפילו לתת לאחד\אחת העובדים לדאוג לארוחות משותפות על פי תקציב יודע מראש. בהתחשב בעובדה שעובדים רבים ממילא נוהגים לבזבז כסף רב על קניית אוכל בהפסקות וכד', הרעיון של ארגון ארוחות משותפות יכול להיות לא רע בכלל.
עידוד פעילות גופנית: איך עושים את זה במקום העבודה?
בהנחה שמקום העבודה שלכם והתחום בו אתם עוסקים לא בהכרח קשור בקשר ישיר לספורט, עידוד העיסוק בפעילות גופנית ע"י העובדים צריכה להתבצע בדרכים נלוות או עקיפות לעבודה עצמה, כגון: הקמת חדר כושר לעובדים שיהיה זמין עבורם לאחר\לפני יום העבודה (כולל הקמת מקלחות נלוות), ארגון אירועי גיבוש או פנאי הכוללים פעילות גופנית סדירה (כמו ארגון קבוצת ריצה של מקום העבודה, מתן פרסים למנצחים בתחרויות ועוד), מתן קופונים או תשורות כלשהן עם הנחות לחדרי כושר\סבסוד כניסה לחדרי כושר מטעם מקום העבודה, וכן הלאה.
מים, מים ושוב מים
כמובן שלא נוכל להסביר בדיוק מדוע המים חשובים כ"כ לעובדים שלכם ולחיים שלנו בפרט, אולם ננסה לגעת בכמה תחומים עיקריים: ראשית, מים הם תנאי הכרחי לתחושה חיונית בגוף. כשהם חסרים לנו, גם כשאיננו מודעים לכך, קיים פוטנציאל גבוה יותר לעצבנות, עייפות ושאר תחושות לא נעימות בגוף. בנוסף, אנשים רבים ובמיוחד עובדים, נוטים להתבלבל ולתרגם את הצמא שלהם לרעב או לרצון למשקה אחר, לרבות קפה, כשכל מה שהם צריכים הוא בסך הכל – מים.
כדי להנגיש את הנושא לעובדים ולסייע להם לשתות יותר מים במהלך היום, אפשר לארגן בר מים, נקי, זמין ואיכותי במקום נוח לעובדים (ואולי אפילו כמה ברי מים), כזה שיעודד אותם למלא את הכוס או הבקבוק במים מבלי להתאמץ יותר מדי. ניתן למקם אותו במקום מרכזי בקומה, כדי להפריד אותו מחדר האוכל או המטבח העמוס בהפסקות וכדי לאפשר לעובדים לגשת אליו במהלך גיחות קצרות, ללא צורך בלקיחת הפסקה של ממש מהעבודה.
תגיות בריאות | מים | עבודה
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה